АКТУЕЛНО:

У Обудовцу код Шамца служен парастос за погинуле борце

ПАРАСТОС за 44 погинула борца Војске Републике Српске и 33 цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата данас је служен у Обудовцу, традиционално прве суботе након Митровдана.

Предсједник Борачке организације општине Шамац Радован Зорановић рекао је да ће борци, као најзаслужнији за стварање Републике Српске до краја живота стајати иза свог дјела и дјела погинулих сабораца.

– Они не смију бити заборављени. Наша обавеза је да сваке године овдје долазимо, сјећамо их се и одајемо пошту. Они су своје животе уградили у темеље Републике Српске – нагласио је Зорановић.

Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић рекао је Срни да је обавеза да народ његује сјећање и у што већем броју окупља се и одаје почаст див јунацима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

– То треба да радимо стално када год имамо прилику да упалимо свијећу и одамо помен, као и да поштујемо њихову жртву која је допринијела највећој побједи српског народа у 20. вијеку, а то је стварања Републике Српске. Треба да то преносимо на млађа поколења, јер ако се жртва заборави нестаће и свих нас са ових простора – додао је Варадиновић.

Он је рекао да је обавеза свих нивоа власти да се учини максималан напор да породице погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисани борци добију заслужен статус, јер су најзаслужнији за стварање Републике Српске.

Цвијеће на спомен-обиљежје положиле су породице погинулих бораца, представници општинске и мјесне Борачке оранизације, мјесне заједнице, као и Скупштине општине Шамац.

(Срна)

Нема коментара

Напишите коментар