У Панчеву одржано 35. Крајишко прело

У петак, 24. новембра 2017. у просторијама Дома војске у Панчеву одржано је 35. Крајишко прело у организацији Удружења Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине.

Ријеч је о традиционалној манифестацији која се одржава сваког посљедњег петка у новембру мјесецу.

Удружење се за организацију Крајишког прела посебно захвалило свом потпредсједнику Милoраду Малићу који обавља и функцију помоћника секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство у Влади АП Војводине.

Око 200 присутних гостију имало је прилику да ужива у народним родољубивим пјесмама које су будиле сјећање према крајевима из којих је српски народ изгнан 90-тих година.

Вече је отворио најстарији члан Удружења Вукашин Даничић који је гостима пожелио лијеп провод и добру забаву. Он је посебно поздравио предсједника Коалиције удружења избјеглица Милу Шапића, секретара Завичајног удружења Змијање из Бањалуке Предрага Благојевића, предсједника Удружења Змијање из Каћа Ђорђа Пантелића, као и предсједника Удружења Мркоњићана из Београда Жарка Гајића.Гости кажу да је сваке године ово вече за памћење.

Уз богат мени, присутни су уживали уз пјесму популарног крајишког пјевача Миле Делије. За добру атмосферу побринуо се и оркестар браће Срданац са пјевачицом Бебом и крајишка група Саво и Љубиша.

Врхунац вечери представљало је извлачење томболе: од печеног прасета, викенда за двије особе у Сокобањи, до главне награде љетовања у Грчкој за двије особе, које сваке године дарује туристичка Агенција Трим травел из Београда.

Предсједник Удружења Мирослав Медић каже да посебну захвалност дугује спонзорима:

– У данашње време као хуманитарна организација тешко бисмо сами све организовали. Зато посебно хвала фирмама Бомист из Зрењанина и браћи Станић; као и Еко-Маберу, доо Кутку, магацину воћа и поврћа Сњежана из Панчева, Трим травелу из Београда и свим оним појединцима и фирмама који су донирали награде за богату томболу – рекао је Медић.

Посебну част за домаћине представљало је присуство Завичајног друштва Змијање из Бањалуке које је представљао секретар Предраг Благојевић. Он је домаћину скупа Мирославу Медићу уручио вриједну умјетничку слику.

Како је ово удружење РС и РСК чланица Коалиције удружења избјеглица у Р.Србији, њен предсједник Миле Шапић је о самој организацији прела и раду Удружења поразговарао са члановима Организационог одбора и захвалио се на позиву и одличној огранизацији вечери Крајишника.

Гости су се посебно обрадовали новом броју Српског кола.

Милица Медић Ивановић

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар