У Србији 222 случаja коронавируса, кинески стручњаци се повољно изразили о мерама Владе Србије

У Србији су забележена укупно 222 случаја оболелих од Ковида-19, показују најновији подаци. Од последњег извештаја забележена су 34 нова пацијента. Током дана одржани састанци кризних штабова са стручњацима из Кине који су се повољно изразили о мерама Владе Србије. Коронавирус у Србији однео је другу жртву. Реч је о баки која је имала 92 године и која се лечила у Београду.

21.00 – У борби против коронавируса свако мора да прихвати своју улогу и зато је важно да се сви придржавају мера које је прописала Влада Србије, оценили су гости специјалне емисије на РТС-у.

20.29 – Оно што се предложи од мера сутра, не значи да се за пар дана неће ићи на друге мере. Вирус се мења и морамо да му се прилагођавамо, али све апслолутно зависи од нас, рекао је министар здравља Златибор Лончар за РТС.

19.35 – Амбасади Србије у Кини јављају се многи грађани те земље који желе да пруже помоћ Србији, јавља дописник РТС-а Немања Милутиновић. До сада је прикупљено око две тоне медицинских маски, одела, наочара и заштитне опреме која би требало да буде послата.

18.30 – Уницеф је поручио 50 респиратора, заштитну опрему и хигијенске пакете у вредности већој од 500.000 долара, како би пружио подршку напорима Владе Србије у борби против коронавируса.

18.00 – У Републици Србији су до 18 часова 22. марта 2020. године регистрована укупно 222 потврђенa случаја Ковида-19. Од последњег извештаја до 18 часова тестирани су узорци 61 особе, од којих су 34 позитивне, а 27 је негативнo.

17.00 – На снагу ступиле најновије одлуке Владе Србије. Кретање забрањено од 17.00 до 5.00, љубимце можете извести у шетњу од 20.00 до 21.00, под посебним условима.

16.39 – Председница Владе Србије Ана Брнабић је на састанку са тимом кинеских експерата поручила да су они најдрагоценији ресурс у борби са ширењем заразе коронавируса.

15.18 – Кон каже да експоненцијални раст није толики јер су мере Владе дале резултате. Најављује да ће се резултати тек видети и каже да је сваки дан тежак. Додаје и да је сваки дан у коме не изгубимо неки живот победа. Дарија Кисић Тепавчевић истиче да има око 2.000 потенцијалних резервоара вируса.

15.12 – У тиму из Кине су епидемиолог, пулмолог, специјалиста ургентне медицине и још неколико лекара са искуством. Настављају се разговори са њима и планира се да обиђу места где се лече пацијенти, рекао је Предраг Кон.

У већини случајева се може тачно видети код пацијената ко се од кога заразио и добили смо позитивне коментаре од колега из Кине јер то говори да је ширење инфекције под контролом, рекла је заменица директора „Батута“ Дарија Кисић Тепавчевић.

15.05 – Током дана одржан састанак са стручњацима који су јуче дошли из Кине. Они су се позитивно изразили о мерама Владе Србије, рекао је епидемиолог Предраг Кон.

15.00 – Од јутрос последњи подаци показују да је у Србији укупно 187 потврђених случајева коронавируса. Од тога, 97 је хоспитализованих пацијената, а међу њима 14 на респиратору, објављено на конференцији за новинаре у Влади.

14.55 – Очекује се конференција за новинаре у Влади Србије.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је раније да је од коронавируса у Србији умрла још једна особа. То је друга смрт од Ковида-19 у Србији.

На београдски аеродром данас је слетео и други авион из Кине са медицинском опремом.

Вест преузета са: РТС

Нема коментара

Напишите коментар