У Старој Пазови настављена традиција окупљања земљака из села Нунић, поред Книна

Наставља се традиција окупљања пријатеља из Нунића, малог мјеста на 30 километара од Книна започета још давне 1974. године па су тако и ових првомајских празника у насељу Каблар у Новим Бановцима (општина Стара Пазова) под „диригентском палицом“ Душана Шуше (80) Крајишници играли фудбал и балоте. Ови сусрети нису одржани само 1995. године, а одржавани су у више мјеста – Новом Саду, Барајеву, Београду…

Ове године стигли су Котур Бошко, Котур Миле, Обрад Суша познатији као Брато, Миле Стјеља, Ивица, Мишо и Иван Кардум, Гојко Стјеља, Небојша Суша, Бато Рончерић…

Главни спонзор ове године био је Ненад Шуша из Банатског Новог Села.

-Поздрављам вас и жао ми је што појединих нема. Сваке године нас је мање, рекао је Душан Шуша и позвао за минут ћутње за Милана Стјељу, недавно преминулог. Према његовим ријечима овај турнир је почео због дружења омладине Буковице када је један од покретача уз горе наведене био и Живко Шуша. По овом турниру људи се и дан данас познају у Загребу, Новом Саду, Ријеци… Иза свега остала су лијепа пријатељства, и нерјетко су се у овој групи Срби и Хрвати добро слагали и у рату и послије рата.

Толико смо се људски зближили, каже Душан.

На једном од турнира учествовао је и Малбаша, играч Милана, као и Ивица Шкуца и Ивица Кардум Лула. Ове године мали фудбал је игран лоптом која је поклон Банета Ивановића.

Према попису из 1991. године, Нунић је имао 298 становника, од чега 244 Србина, 47 Хрвата, 1 Југословена и 6 осталих. Према попису становништва из 2001. године, Нунић је имао 105 становника, a према попису из 2011. године 110 становника. Село Нунић налази се у саставу општине Кистање. До рата насеље се налазило у саставу бивше велике општине Книн.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар