Одржан 7. по реду турнир у балотама (бућама) у Бачкој Тополи у организацији Завичајног удружења „Далмација“ из Суботице

Завичајно удружење „Далмација“ из Суботице, организовало је и одржало 28. априла 2018. године 7. по реду турнир у древној народној – спортској игри, названој игра на балоте или буће, која се вјековима игра на простору Далмације. Турнир је одржан на спортском терену Клуба досељених и прогнаних лица општине Бачка Топола, у Бачкој Тополи, који је намијењен за ту игру.

На турниру је учествовало 16 такмичарских екипа (4 екипе из Суботице, 3 екипе из Болеча, 2 екипе из Бачке Тополе, 2 екипе из Инђије, 2 екипе из Станишића, 2 екипе из Новог Сада, 1 екипа из Бачког Душанова, 1 екипа из Руменке и 1 екипа из Гакова) свака са по три такмичара и шест резервних играча тих екипа који су повремено мијењали чланове својих првих екипа. Дакле, на турниру су учествовала укупно 54 такмичара. Поред такмичара, на турниру је било присутно и двадесетак гостију и још толико публике, тако да је на турниру било присутно око 100 људи.

Прво мјесто на турниру и златне медаље, те мајице Завичајног удружења „Далмација“ Суботица, освојили су чланови екипе Бачка Топола II из Бачке Тополе, у саставу: Зоран Марић, капитен, те чланови екипе Дамир Груловић и Лазар Зорановић.

Друго мјесто и сребрене медаље, те мајице Завичајног удружења „Далмација“ Суботица, освојили су чланови екипе Суботица I у саставу: Горан Шарић, капитен, те чланови екипе Зоран Шарић и Петар Рнић.

Tреће мјесто и брончане медаље, те мајице Завичајног удружења „Далмација“ Суботица, освојили су чланови екипе Нови Бановци, из Нових Бановаца, у саставу: Душан Вуковић, капитен, те чланови екипе Маринко Баљак и Милан Павасовић.

Завичајно удружење „Далмација“ Суботица је за све такмичаре, госте и публику обезбедило храну и пиће. Турнир је протекао у најбољем миру и реду, без икаквих ексцесних ситуација.

По завршетку турнира Завичајно удружење „Далмација“ Суботица припремило је вечеру за све такмичаре и госте турнира, те живу музику, са завичајним „крајишким“ пјесмама, које је изводио познати крајички пјевач Рајко Лалић.

Информацију о турниру припремили:

Шпиро Лазиница, предсједник Управног одбора
Завичајног удружења „Далмација“ Суботица

Благоја Ацан, секретар Клуба досељених и
прогнаних лица општине Бачка Топола

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар