АКТУЕЛНО:

У Суботици одржан турнир у балотању

На теренима на Маковој седмици 23. септембра одржан је ревијални турнир у балотању гдје се скупило 13 екипа. Турнир је организовао Горан Шарић.

– Први турнир је организован у Бачкој Тополи, па смо и ми дошли на идеју да у Суботици организујемо турнир. До тада сам учествовао на многим турнирима у Војводини, па сам одлучио да и ја угостим моје пријатеље – рекао је Шарић и додао да иза њега не стоји ниједно удружење и организација.

Шарић је напоменуо да су за њега турнири прилика да се види са земљацима и пријатељима, да проведе дан у угодном друшву, а успут се забављају играјући балоте. То је игра која повезује не само Далматинце, играју је и Личани, Банијци, а ове године на турниру у Суботици учествовао је и један Славонац, Дејан Шимић којем је ово било прво такмичење, његова екипа је освојила друго мјесто на изненађење присутних побједивши у полуфиналу екипу Болеча који су важили за фаворите.

Учествовало је 13 екипа, 6 из Суботице Златне руке, Козјак, Суботица Шарић, Лимун, Ла Перла Суботица и Бриле гумар, затим, Адице (Нови Сад), Бановци Чаруга, Крајина Нови Сад и Крајина Руменка, Болеч 1 и 2 и Станишић.

Полуфинале:

Златне руке: Станишић 21:8

Бриле гумар: Болеч 21:16

У финалу су се састали Златне руке и Бриле гумар, екипа Златне руке однијела је побједу резултатом 21: 8

За треће мјесто је играо Болеч и Станишић 21:9

Златне руке: Петар Рнић, Зоран Шарић, Џепина Дуле

Болеч: Раде Цвијић, Миленко Устић, Ђурић Горан – Бебан

Станишић: Гуњача Бошко, шарић Владимир, Боснић Душан

Бриле гумар: Дејан Шимић, Стегњајић Горан, Далибор Ђујић

Најбољи играч турнира је Дуле Џепина из екипе Златне руке, а најбољи пуцач Миленко Устић из Болеча.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар