У Требињу почело обиљежавање 30 година од формирања ВРС

Поводом обиљежавања 30 година од формирања Војске Републике Српске и 17 година постојања Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, у Требињу је служен помен погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и положено цвијеће на спомен обиљежје.

Обиљежавање овог важног дана за Српску започело је у Требињу, а планирано је да до централне манифестације у Бањалуци 12. маја, обиђу све градове у Српској.

Припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, са ратним заставама Војске Републике Српске, продефиловали су требињским улицама и подсјетили све грађане Српске да живе у Републици која српском народу гарантује слободу.

У Саборном храму Преображења Господњег у Требињу служен је парастос погинулим борцима, а на централни споменик Браниоцима Требиња положено је цвијеће.

Некадашњи припадник ВРС и командант батаљона Требињске бригаде Ђоко Тарана рекао је да данашњи дан треба да подсјећа свакога, а нарочито младе генерације како је настала и бранила се Република Српска.

– Поносни су сви грађани Републике Српске што живе у Српској, која гарантује слободу српском народу и свако подсјећање нас враћа на дане када се то стварало, када су људи давали живот и дијелове тијела да би одбранили ово што данас имамо и наравно да то морамо поштовати и чувати – рекао је Тарана.

Бројни људи борили су се за ово што данас имамо, дали су животе за Српску и то морамо да цијенимо, поштујемо и чувамо, истакли су учесници Одбрамбено-отаџбинског рата.

Замјеник команданта Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Дарко Бијелић навео је да ће се 12. маја у касарни Козара одржати централна прослава поводом 30 година од оснивања ВРС, те да ће се у ту част одржати низ манифестација широм Српске.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да се оваквим обиљежавањима исказује захвалност за слободу и одбрану Републике Српске, те да се шаље порука будућим генерацијама да се то не заборави.

Обиљежавање Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ и Дана Војске Републике Српске, започело је у Требињу, а планирано је да до централне манифестације у Бањалуци обиђу све градове у Српској.

Нема коментара

Напишите коментар