АКТУЕЛНО:

У Зворнику служен парастос за 25 погинулих бораца

У зворничком насељу Челопек  је 21. септембра служен парастос за 25 бораца Војске Републике Српске, а потом је поручено да су они пали за слободу и да српски народ не треба да се плаши декларације Бакира Изетбеговића.

„Наша заклетва је била и остаће Република Српска“, поручио је секретар зворничке Борачке организације Александар Деспотовић.

Деспотовић је рекао да је српски народ довољно јак да се супростави оваквој и сличним декларацијама које никоме нису нити ће донијети добро.

Он је истакао да је све оно што се ради у Сарајева још од 1992. године сада стављено на папир.

„Можда креатори `нове декларације` мисле да је ранија `Исламска декларација` пала у заборав код већине Бошњака, па је сада освјежавају и оживљавају“, оцијенио је Деспотовић.

Предсједник Мјесног одбора Борачке организације у Челопеку Цвико Ерић рекао је да је око 300 бораца из овог мјеста било у Војсци Републике Српксе, а да је 25 погинуло, углавном, на линији раздвајања са муслиманима.

Ерић је рекао да ће споменик погинулим борцима, који је направљен прије неколико година, бити надограђен са двије нове плоче, од којих ће на једном бити усклесана имена цивилних жртава рата, а на другој имена бораца који су у Другом свјетском рату бранили огњишта од најезде усташа и других непријатеља.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар