Удружењe бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих Покрајине Војводине не одступа од својих ставова

Удружење бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих Покрајине Војводине годинама заступа исти став и не планира да мења мишљење по том питању. У том смислу, Удружење је издало саопштење пре неколико година у вези са ставом о испоручивању наших држављана Хашком трибуналу. У том саопштењу Удружење је јасно и недвосмислено осудило срамну политику испоручивања наших држављана Хашком трибуналу. Посебно су се у неколико наврата осврнули на актуелну тадашњу ситуацију и хапшења генерала Ратка Младића и Председнка Републике Српске доктора Радована Караџића, који се и дан данас налазе у ћелијама на издржавању доживотне казне, искључиво вољом западних политичких моћника. Једина њихова кривица била је та што су се борили за опстанак свог народа. У исто време, друга два народа која су учестовала у грађанском рату са простора Републике Српске Крајине су протерали преко 650.000 становништва и до данас нико није и нити ће одговарати за то.

Удружење бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих Покрајине Војводине и дан данас не одсупа од тих својих ставова.  Према њиховом мишљењу, нема више ћутања, толеранције и преговарања са онима који силом учинише највећи геноцид на овим просторима. Исти режисери хоће да отму и срце Српства – Косово.

Такође, руководство Удружења заступа став да Европа ћути пред прогоном српских држављана и пред уништењем српских светиња и поново након толико година се врши киднаповање српских грађана, како на Косову, тако и са осталих простора бивше Југославије. Удружење излази са својим предлогом да не треба бити обазрив на лажна обећања и треба прекинути испоручивање српских држављана било ком страном суду. Република Србија је правна држава и ако је неко крив, треба да одговара нашим, а не страним судовима.

С обзиром да су ванстраначко удружење и нису политички оријетисани, приритет Удружења бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих Покрајине Војводине је да се заштити интерес бораца и ратних војних инвалида. Такође, руководство Удружења моли актуелне учеснике власти да јединствено наступају у јавности превасходно са циљем правичне борбе у заштити интереса грађана Републике Србије и да не дозволе више да Република Србија буде предмет уцена страних западних сила.

Из Удружења јавно апелују да борци, од Крајине до Косова, чије кости осташе на ратиштима бивше Југославије и који су својом крвљу натопили сваки део српске земље, не смеју бити заборављени.

Удружење бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих Покрајине Војводине даје огромну подршку Председнику Републике Србије да са својим сарадницима настави политику мира и да увек важи изрека “Боље 100 година преговарати, него један дан ратовати“.

Подршка из саопштења се односи на целокупан српски народ и на инситуције система и на свакога које неправедно оптужен од било које стране силе. Никакве санкције неће и не смеју да умање значај борбе наших бораца за слободну и суверену државу Србију.

Нема коментара

Напишите коментар