Удружење Банијаца наставља са активностима

У просторијама Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније јуче је , након тромјесечне паузе због ванредног стања, одржана 4. сједница Управног одбора удружења. Чланови су минутом ћутања одали пошту хирургу Миодрагу Лазићу који је задужио многе Банијце, а који је трагично изгубио битку са вирусом ЦОВИД-19. Пошту су одали и свим жртвама пандемије корона вируса.

На дневном реду нашле су се ставке које због ванредног стања нису могле бити одржане. Тако су се разматрали нови термини за одржавање традиционалних спортско – забавних манифестација као што су Банијско вече и традиционални турнир у малом фудбалу КУП „Баније“. Ти догађаји али и Банијски вишебој и пројекат „Здравственом превентивом до бољег здравља становништва“ предвиђени су сада за септембар, октобар и новембар.

Удружење је иницијатор евиденције погинулих Срба на Банији у рату 1991 – 1995 године која ће бити објављена у публикацији под називом „Злочин на Банији“. На јучерашњој сједници дате су смјернице за прикупљање тих података.

This is box title
Годишњу чланарину од 600 дин (300 дин за незапослене, пензионере и студенте) можете уплатити на жиро рачун Удружења Банијаца 205-116080-78 (Комерцијална банка) са назнаком За чланарину.

Скренута је пажња на слаб одзив измиривања чланарине као и рекламирања на сајту удружења. Бенефити оглашивача су, из маркетиншког угла, потенцијално велики јер сајт биљежи велику посјећеност, а ниска цијена годишње рекламе иде додатно на руку оглашивачима.

Преузето са: Банија онлајн

 

Нема коментара

Напишите коментар