Удружење Дурмитораца и Удружење Пљевљака свим срцем уз браћу Србе у Црној Гори

Саопштење за јавност
Удружења Дурмитораца

Епархији будимљанско – никшићкој и територијално припадајућем епископу Његовом Преосвештенству Господину Јоаникију честитамо велики друштвени јубилеј осам векова Аутокефалије, коју Српска православна црква обележава ове и наредне године.
Удружење Дурмитораца, пред домаћим и вањским јавним мнењем, поставља питање да ли је у нашем веку највиших цивилизацијских тековина могуће доносити законе помоћу којих ће се од Цркве Божије отимати храмови Божији.

Све конфесије, сво хришћанство васељене и све помесне православне цркве, Патријаршије јерусалимска и цариградска знају за једину легалну и канонски признају једино Српску православну цркву у Црној Гори.

„Страшило је гледат’ што се ради“. Већина црногорских медија су постали панел одакле се ружи и поново распиње на ломачи Свети Сава. У том послу и таквом односу према светињи нема среће, нити будућности.

Струка и медијске агенције ћутке пропуштају оваква гњевна кривоклетства.
Не желимо да будемо саучесници таквих излива мржње, простаклука и вређања осећања и права међу људима.

Чинећи претке и потомке Удружења Дурмитораца позивамо Владу Црне Горе да ставе ван снаге предлог Закона о слободи вјероисповести или увјерења и правном положају вјерских заједница и више никада таквога да га не предлажу Скупштини.

Забринути, да би наступајући најрадоснији празник Рођења Христовог управо дочекали у радости, слози и миру Божијем.

Од нас ће зависити исходиште наше.

Удружење Дурмитораца вас у духу Божићног поста у коме се налазимо има молити, суспендујте предлог закона уперен против СПЦ, да би заједно Црну Гору могли волети.

 

This is box title

САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА ПЉЕВЉАКА БРЕЗНИК

Чланство Удружења Пљевљака “Брезник” из Београда, као духовна чеда блаженопочившег патријарха Варнаве (Петра Росића), најоштрије осуђује покушај отимања храмова од Цркве Божије.
Храмове и остале вјерске објекте градио је и очувао народ и они треба да припадају народу и Богу, а не да их декретом присваја држава.
Удружење даје пуну подршку свештенству, монаштву и народу Црне Горе у одбрани својих светиња.

Нема коментара

Напишите коментар