АКТУЕЛНО:

Удружење Крајишника општине Ковачица „Завичај“ одржало помен страдалим Србима

Данас , 5.8.2020. у Храму Благовести Пресвете Богородице у Идвору, у организацији Удружења Крајишника општине Ковачица „Завичај“ одржан је помен страдалима у Олуји, Бљеску, страдалима од стране хрватске војске и полиције, оружаних формација БиХ у ратовима деведесетих, као и страдалима током Другог свјетског рата на просторима бивше СФРЈ од стране злогласних припадника НДХ.

Парастос је служио јереј Ненад Радојчић.

Како нам је рекао предсједник Удружења Дамјан Пенић помену је присуствовао мали број чланова Удружења због пандемије корона вируса.

–  Остали чланови су нам пружили моралну подршку, окупили смо се у мањем броју поштујући мјере и бринући о здрављу чланова нашег удружења.

Пенић се осврнуо и на присуствовање Бориса Милошевића прослави Олује у Книну.

– Не подржавамо одлазак наших представника у Книн на прославу злочиначке акције „Олуја“ јер сматрамо да су наше ране још увијек свјеже, а многи злочинци нису адекватно осуђени и кажњени.

Удружење „Завичај“ наставља свој рад, стрпљиво чекајући да пандемија прође да би удружени наставили борбу за бољу будућност, али никада не заборављајући своје коријене.

– Надамо се да ћемо са Комесаријатом за избјеглице и миграције, Општином Ковачица као и другим удружењима наставити сарадњу. Захваљујемо се од срца потпредсједнику Скупштине општине Ковачица Зорану Саванову који је и ове године дошао на парастос и својим доласком исказао поштовање према крајишким жртвама – рекао је Пенић и захвалио се редакцији Српског кола на сарадњи.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар