Удружење виноградара и воћара Висови свечано обиљежило славу Светог Трифуна

Удружење виноградара и воћара ВИСОВИ из Кљајићева и ове године 14. фебруара 2021. свечано обиљежило славу Светог Трифуна, заштитника виноградара и винара.

На Бурдушеву брду су се окупили чланови удружења и њихови многобројни гости како из Кљајићева и околних мјеста уз поштивање препоручених мјера везано за панденију. Кум славе Влатковић Богдан, уз чинодејство свештеника кљајичевачког Спасојев Бранислава освештао целивајући и симболично орезивајући винову лозу уз жељу за добар и берићетан род у свим виноградима на подручју Кљајићева.

Обављено је и резање славског колача и кумстава за наредну годину се прихватио дугогодишњи члан удружења Никица Шајатовић из Кљајићева.

Након тога услиједила је дегустација бројних ђаконија-шунке, кулена, кобасице, сира, ладетине, сланог и осталог пецива, па се све то залило добрим вином са Телечке висоравни – тачније западно-телечког виногорја.

Други дио славе се наставио у просторијама Удружење грађана ,,Центар,, у адекватној сали не реметећи прописане епиделиошке мјере.

Бранко Поповић са оркестром је пјевајући и свирајући пјесме разгалио душу и срца присутних, тако учинивши ово дружење и обиљежавање славе незаборавним . За ручак по традицији и обичају до сада је био чорбаст пасуљ, са ребарцима, кобленицом, кобасицама и сланином из казана за које су се побринули Ђоко Драгојевић и Боби Вулетић. А на крају помоћ ,,женског“ дијела. ,,Рубац,, удружење жена се побринуло за слатке сластице и колаче. Када све протекне у најбољем реду, а за то су се потрудили и остали чланови удружења онда задовољство присутних са надом да од тог датума у винограде, почиње орезивање и отварање буради за младим винима из бербе 2020 год.

Нема коментара

Напишите коментар