Председник Србије Александар Вучић одликовао Бранку Бакшић Митић

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас, поводом Дана државности Републике Србије, одликовања заслужним појединцима и институцијама и поручио да је Сретење велики дан за Србију, дан када се рађала модерна српска држава.

Председник Вучић је истакао да је Сретење наш буквар и читанка, време преиспитивања, време јединства нашег народа, ма где да живи. Он је подсетио да је то дан када је вожд Карађорђе Петровић подигао устанак за ослобођење од Турака, али и дан када је захваљујући књазу Милошу Обреновићу и Димитрију Давидовићу Србија донела модеран и либералан, ванвременски Устав – испред свог времена.

„Четрдесет дана након Божића ми славимо Сретење, најважнији датум у историјском, политичком и верском календару наше лепе Србије“, рекао је председник Вучић и додао да смо због тога данас поносни на своју прошлост и претке и да је гледајући у њих Србија спремна да ради за будућност своје деце.

„Ово је празник свих оних који воле и живе за своју Србију. Сретење надахњује наш народ на распетом Косову и Метохији, даје енергију и нашем народу у Црној Гори, неретко заборављеном од матице. Честитам празник и нашем народу у Републици Српској јер су наши празници и ваши, и обрнуто. Истом роду припадамо и нико нема право да нам то одузме“, навео је председник Вучић и нагласио да је данас празник који даје снагу за опстанак српског огњишта, српског имена и презимена, тамо где је то најтеже.

„Хвала јунацима нашег доба, који су Србији много дали и живели не само за себе, него за нас. Дати Србији не тражећи ништа за узврат, уградити своје дело у њено име, жртвовати се за њу – највише је што неко за живота може да уради и зато Србија одговара захвалношћу и највећим признањем које може да пружи. Њихова имена биће уписана у вечну књигу части, храбрости и хвале“, поручио је председник Вучић лауреатима.

Указом председника Републике Србије, поводом Дана државности, одликовано је 164 појединца, установа и удружења.

Златном медаљом за заслуге у хуманитарном раду одликована је наша Банијка, Бранка Бакшић Митић, замјеница градоначелника Глине, велики хуманитарац и човјек.

Одликовање је отишло у праве руке. Честитамо!

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар