АКТУЕЛНО:

Уручена постхумна одликовања породицама девет погинулих бораца из општина Мркоњић Град и Петровац/Дринић

Изасланик предсједника Републике Српске Милорад Којић и предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Миленко Милекић уручили су постхумна одликовања породицама девет погинулих бораца Војске Републике Српске /ВРС/ из ове општине и општине Петровац/Дринић.

Којић је рекао новинарима да је од 2012. године уручено 1.870 постхумних одликовања на основу указа донесеног на приједлог Борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Српске.

Он је истакао да на овај начин предсједник Републике одаје почаст погинулима и њиховим породицама и да то треба да буде настављено.

„Треба да радимо на институционалној култури сјећања, а ово је један од начина. Треба да се одужимо свим породицама погинулих, али и борцима и ратним војним инвалидима“, нагласио је Којић.

Јованка Вулин, којој је данас уручено постхумно одликовање за брата Живка Милића, захвалила је предсједнику Српске и Борачкој организацији што их нису заборавили и што су уз породице погинулих у тешким тренуцима.

„Брат је погинуо 1995. године на Србобрану, имао је 24 године и није био ожењен. Нажалост, мајка није дочекала овај тренутак, а отац није могао да дође јер је болестан“, рекла је Вулинова.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је 130 погинулих бораца Војске Републике Српске поводом Видовдана – крсне славе Војске Српске и 15. септембра – Дана несталих и погинулих Републике Српске, на иницијативу Борачке организације и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар