Успјешна година иза Завичајног удружења Банијаца

Још једна година је на измаку, а то је био повод да се чланови Управног одбора Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније из Београда окупе  29.12.2019. са својим гостима и пријатељима у просторијама удружења како би се резимирали догађаји из протекле године и како би једни другима пожељели срећне предстојеће празнике.

Предсједник удружења, Мирослав Ковјанић истакао је да је претходна година била успјешна за удружење. Подсјетио је да су одржана два турнира у карташкој игри „Бела“, традиционални 13. по реду КУП „Баније“ у малом фудбалу, дванаесто „Банијско вече“ као и 5. „Банијско плетено коло“. Са поносом је истакао да су по први пут одржане културно – спортске манифестације „Банијски вишебој“ и етно ревија умотворина и рукотворина Банијаца.

Поред тога Завичајно удружење Банијаца је организовало низ књижевних промоција, а годину је обиљежила и мушка пјевачка група удружења која је на фестивалу „Ој Банијо родна грудо моја!“ у Суботици освојила друго, а  на фестивалу „Крајишки бисери“ у Пландишту прво мјесто.

Ковјанић се захвалио свим члановима УО, члановима удружења, пријатељима и другим удружењима, а за допринос раду удружења посебно се захвалио, присутном предсједнику Савеза Срба из региона, господину Миодрагу Линти коме је у знак захвалности уручио пригодну плакету.

„Срећну Нову годину вам желим и да се дружимо и даље. Мислим да ћемо радити још боље, наравно уз подршку наших пријатеља. Све што је било ружно у старој да заборавимо и кренемо боље и успјешније.“ – поручио је Ковјанић.

Дружење се наставило уз јело и пиће, а добар „штимунг“ су пјесмом и свирком направили „Славуји са Бусија“.

Вест преузета са: banija.rs

Нема коментара

Напишите коментар