АКТУЕЛНО:

Весело на 19. Крајишкој завичајној вечери у Бачкој Тополи

У свечаној сали ресторана Орфеј 5. новембра одржано је 19. Крајишко завичајно вече које је организовао Клуб досељених и прогнаних лица општине Бачка Тополе. Окупило се око 180 земљака, који су ово вече провели у лијепом дружењу и весељу.

 

На самом почетку госте су поздравили члан Управног одбора Жељко Ћулибрк и предсједник Клуба Миле Павлица.

Међу званицама били су предсједник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић, покрајински делегат у Скупштини Војводине Пеђа Петровић и члан Вијећа општине Бачка Топола Милан Јанус.

Захваљујући предсједници Удружења Далмација Суботице Татјани Вукша, њен пријатељ и гост био је господин Џон Молталво професор на мадридском факултету и адвокат Шпаније за међународне односе, који гаји велику љубав и симпатије према српском народу и избјеглицама из Крајине. У истом друштву је био Голуб Караман предсједник руско-српскога пријатељства из Суботице, Драган Мишић кординатор Бесмртнога пука за Бачку. Такодје, гост је био и предсједник Савеза српски удружења Севернобачког округа Мирослав Каран.

На дружењу су били чланови свих удружења Савеза, поријеклом из Баније, Далмације, Лике, Барање, Славоније, Републике Српске, било је и Врбљанаца, а први пут су  ове године били пријатељи из Врбаса на челу са предсједником Удружења Крајина, Гораном Николашем.

Организатори напомињу да их посебно радује што је ове године било и много младих.

Госте је забављао бенд Авенија, Крајишки бећари и Наташа Божић.

Организатори су приредили и богату томболу, а главна награда била је телевизир.

Донатори су били локална самоуправа, мјесна заједница, Фонд за избјегла лица из Новог Сада компанија АИК Бачка Топола. Донатор главне награда је ЗУ Банија Суботица, друге награде Мидмас и директор Марко Предојевић, трећа награда Ђантар Бачка Топола као и многи други.

Текст: Драгана Бокун

ФОТО: Благоје Ацан

Нема коментара

Напишите коментар