Вишеград: Обиљежен Дан бораца и 218 година од Првог српског устанка

У Републици Српској данас је обиљежен Дан бораца и 218 година од Првог српског устанка. Централна манифестација одржана је у Вишеграду, а обиљежавању овог значајног догађаја присуствовали су предсједник Владе Српске Радован Вишковић и бројне делегације.

У манастиру Добрун служен је парастос погинулим борцима и положени вијенци и цвијеће на споменик Вожду Карађорђу.

Након тога, служен је помен код централног споменика погинулим борцима.

 

Вишковић је рекао да Срби никада нису водили окупаторске ратове на штету неког другог народа, него су увијек бранили своју земљу, језик и идентитет, те да је овај датум један од најбитнијих за опстанак српског народа на овим просторима.

Влада Републике Српске
@Vlada_Srpske
Премијер Вишковић рекао је да Срби никада нису водили окупаторске ратове на штету неког другог народа, него су увијек бранили своју земљу, језик и идентитет.
Обиљежавање Дана бораца и 218 година од Првог српског устанка заједнички су организовали одбори Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.

У одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске живот је дало више од 23.000 припадника Војске Републике Српске.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић рекао је јутрос за РТРС да се сваки дан, а посебно на овај, требамо сјећати и одавати почаст борцима који су поднијели највећу жртву у стварању Републике Српске.

 Преузето са: РТРС
Нема коментара

Напишите коментар