Вучић након седнице Савета безбедности УН: Ово је једна мала, али значајна победа за Србију

“Мислим да су наше поруке биле јасне, ни опширне, ни оштре. Биле су тачне и прецизне”, рекао је председник Србије Александар Вучић након седнице Савета безбедности Уједињених нација.

“Видели сте аргументацију која се заснива на личној мржњи, резолуцијама Европског парламента, лажима о Николи Сандуловићу и разним другим глупостима, о геноциду који чинимо још од Гарашанина. Не можете да одговорите на аргументе о нападима на Србе, на неформирање ЗСО, о томе зашто малтретирате Србе запослене у амбулантама, домовима здравља, и онда морате да кренете у личне увреде и добро је да су то показали”, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је нагласио да је задовољан оним што смо могли да чујемо у СБ УН.

“Највише на страни Приштине и најоштрији против нас су били Велика Британија и Швајцарска, а изненађен сам коректним иступом Француза. Наравно, изузетан је био приступ Кине, Русије, али и Еквадора, Сијера Леонеа, Мозамбика. Коректни су били иступи и Кореје и Малте које су признале независно Косово”, напоменуо је Вучић.

Могли смо чињеницама да говоримо о ономе што се дешава на КиМ, додао је српски председник.

“Наш народ треба да зна да ћемо се борити за њих, као што ћемо се борити за истину увек. Поносан сам на нашу Србију, која сме да се понаша одговорно, озбиљно, слободарски и да каже да чува своју земљу и штити своју будућност”, изјавио је Вучић.

На питање шта смо добили овом седницом, он је одговорио да смо добили то да имамо отворену седницу и да могу да  се чују аргументи Србије који нису били без садржаја, без чињеница, а које они нису желели да чују безброј пута.

“Како год окренете, ово је једна мала, али значајна победе Србије”, истакао је Вучић.

Он је напоменуо да је могуће наставити дијалог, само треба решити ЗСО.

“А Курти ЗСО није ни поменуо. Не бежим од одговора на питања о Бањској, а сви који подржавају Куртија су је помињали, али Курти бежи од одговора о ЗСО. Знам шта ће да ми раде после овога што сам вечерас изрекао, али мој посао је да се борим за своју земљу, за Србију. Дали смо све до себе. Никада Србија свој народ неће оставити и никада се своје земље неће одрећи”, истакао је Вучић.

РТ Балкан
Нема коментара

Напишите коментар