АКТУЕЛНО:

„Вучје срце“ прикупило дио средстава за лијечење дјечака Стефана Гончина

 

ЗАПЈЕВАЈТЕ СА НАМА ЗА СТЕФАНОВ ЖИВОТ


Хуманитарно удружење“ Вучје срце“, у сарадњи са, углавном, крајишким извођачима, организовало је у ресторану „Пертове вериге“ у Борчи, вече народних пјесама чији је сав приход усмјерен у фонд Стефана Гончина, дјечака који је почетком децембра мјесеца отишао у Истанбул на лијечење. Од купљених улазница, добровољних прилога, лицитације умјетничких дјела и бакшиша, којег су се извођачи одрекли, остварен је приход од 106.680,00 динара.

ВЕЛИКИ ОДАЗИВ ПЈЕВАЧА И ПУБЛИКЕ


Већ у раним вечерњим часовима кренула је музика, а поменути ресторан је почео да се пуни гостима. Размишљало се само о томе да се што већи новац прикупи како би се помогло малом Стефану и његовој породици, како би се обезбједио дио средстава неопходних за његово љечење.

Јована Гајић, из хуманитарног удружења „Вучје срце“, захвалила се свим пјевачима који су подржали ову акцију, али исто тако и бројним посјетиоцима без чијих прилога се средства не би могла ни прикупити.

„Стефан, као и сви његови вршњаци, има право на нормалан живот и весело дјетињство и зато је мисија свих нас већа. Циљ нам је да покушамо унијети мало осмјеха и сунца у Стефанов живот и подржати га у његовој борби са тешком болешћу. Срећа је оних који могу помоћи, а управо тиме се водило наше удружење и наши пријатељи пјевачи када смо се одлучили за организацију једне овакве вечери. Оволики одазив показује хуману црту нашег народа, да помогне онда и ономе коме је најпотребније“, истакла је Јована Гајић, наводећи да се том девизом увијек води и удружење „Вучје срце“ чији је она члан.

А затим су поново почеле да се нижу пјесме и пјевачи. На ово вече, из Дрвара је дошла група  Мирис завичаја, чули су се се Звуци Крајине, Миливој Абрамовић, Шаре Легенда, а посебан утисак на публику својим мелахоничним гласом и сјајном пјесмом „Орас“, све ловорике побрао је Миле Делија.

Рада Никачевић једна је од оних које често пјевају у овој кафани, а ову вече је била и једина представница женског пола. То заслужује сваку похвалу. Са неколико пјесама, у два наврата, Рада је, уосталом као и остали извођачи, већ расположену публику подигла на ноге.

 

ЗА СВАКОГ ПОНЕШТО, СВЕ ЗА СТЕФАНА


У једној од пауза „Вучје срце“ је организовало лицитацију умјетничких и других радова добијених од разних донатора. Иконе Светог Ђорђа, аутора Дејана Савића из Лештана,  у вриједности од 80 евра, као и још вреднију икону Светог Луке, анонимног дародавца купио је један човјек. Зове се Владан Јовић и живи у Борчи. Кад су га упитали шта би пожелио, одговорио је добро здравље Стефану. А Шаре Легенда је њега почастио са сетом својих пјесама.

Неке од донација нису пронашле овога пута свог власника, али ред је да споменемо Алексу Косића из Сомбора који је организаторима уступио флашу са крстом. Чедомир Сирар из Бања Луке је поклонио слику на стаклу Карађорђа, лутку Личанку Жељка и Раде из Клека, док је личку капу поклонило КУД „Крајина“. Ове донације ће остати за неки други пут, али свакако велико хвала онима што су их поклонили, кажу организатори из „ Вучјег срца“.  Вечери је присуствовао и народни посланик Миодраг Линта. Искористио је прилику да поздрави још једну акцију овог удружења, направи заједничку фотографију са њима и замоли их да породици пренесу жеље за што раније оздрављење њиховог мезимца Стефана.

Након тога настављен је музички програм. Момци из групе Мирис завичаја још једном су запјевали, а подржали их прекоунске колеге из Лике „Мерак Крајине“. Тако до дубоко у ноћ.

Можда смо некога извођача и прескочили и нисмо споменули, али најбитнији циљ ове вечери је постигнут. Одређени дио средстава за Стефана је издвојен и уплаћен на његов рачун. Сигурно највећа похвала организаторима стигла је од Стефанове маме.

„Желим да се захвалим свим пјевачима и посјетиоцима и изразим жаљење што нико из породице због Стефанове ситуације није могао да присуствује вечери. Драго ми је да нису правили разлику између дјеце, јер она су наша будућност и сва имају право на њу“, написала је сутрадан организаторима Стефанова мајка уз напомену, да се добро добрим враћа. Мирјана Вулетић предсједница удружења „Вучје срце“ се захвалила и Верици и Воји Јовановић на свесрдној сарадњи у организацији вечери, а занимљиво да је овом приликом Војо постао и члан овог хуманитарног удружења.

Текст и фотографије : Жељко ЂЕКИЋ

This is box title

ЈАВНОСТ РАДА „ВУЧИЈЕГ СРЦА“


„Вучје срце“ након завршетка вечери комисијски је пребројало сва средства прикупљена за Стефана и то су озваничили потписима. О свему томе слике говоре више од ријечи…

 

Нема коментара

Напишите коментар