Вутексова деца играла против Црвене звезде у Београду

Млади фудбалери Вутекс-Слоге гостовали су вршњацима из Црвене звезде у Београду где су одиграли две пријатељске утакмице.

Многи фудбалери сањају да играју на стадиону Црвене звезде, ако не у дресу домаћег клуба, онда барем као противник најтрофејнијем српском фудбалском клубу. Претходне недеље тај сан досањали су дечаци из вуковарске Вутекс-Слоге.

Након што су уз пратњу својих тренера и представника Звезде обишли музеј, трофејне сале, свечане ложе, Црвено-бели бутик и фотографисали се на стадиону Рајко Митић познатијем као Маракана, уследио је врхунац излета. У вечерњим сатима на помоћним теренима са уметном подлогом одигране су две пријатељске утакмице. У утакмици између селекција 2009/2010. славила је домаћа екипа, док је Вутексова селекција 2006/2007. савладала минималним резултатом 1:0 Звездину селекцију 2008.

– За децу је сама посета Маракани била велико искуство, а што се тиче саме утакмице играли су против нешто млађег противника, међутим то је Звездина екипа која је успешна у лиги за свој узраст. Победили смо 1:0, момци су показали изузетну вољу, жељу и карактер и сигурно ће им то остати лепа успомена. На пролеће се планира поново дружење где се надамо новим успесима. Ове сезоне играмо лигу Фудбалског средишта Вуковар, одиграли смо три утакмице, забележили све три победе  и имамо гол-разлику 63:0 што додатно доказује колико су дечаци талентовани и колико добро тренирају – прича тренер селекције 2006/2007. ФК Вутекс-Слога из Вуковара Марко Јелечки.

Посету Вутексоваца Црвеној звезди помогло је Заједничко веће општина и стручни саветник за спорт Никола Гагулић.

– Пре свега морамо се захвалити нашем колеги и сараднику Никици Гагулићу, који нам је отворио врата овако великог клуба. Постоји програм за будућност као и разне идеје и планови, али не волим ништа да причам унапред док то не остваримо. Драго ми је што сам упознао људе из Црвене звезде и остварио контакте с њима те увео нашу омладинску школу у овако нешто. Деци сигурно остаје успомена за живот, а ми ћемо гледати да им у будућности припремимо што више.  Исто тако, ово је велика ствар и за наше младе тренере, чији ће рад и таленат сигурно испливати у будућности и створити квалитет, те направити неког играча – каже водитељ школе фудбала у Вутекс-Слоги Саша Бераревић.

Извор: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар