АКТУЕЛНО:

За Дан Републике свечани дефиле, академија, одликовања…

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић предсједавала је данас првом сједницом Организационог одбора за прославу Дана Републике Српске 2020. године.

На сједници, која је одржана у Палати Републике, конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Чланови Одбора, утврдили су да ће централни догађаји поводом прославе Дана Републике, као и претходних година, бити свечани дефиле на Тргу Крајине и Свечана академија у Спортској дворани Борик.

Програмом прославе Дана Републике Српске 2020. године, за бројне делегације, предвиђени су пријеми код предсједнице Републике Српске.

Програмом обиљежавања предвиђено је и одржавање сједнице Сената Републике Српске, као и додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима.

Такође, предвиђено је полагање вијенаца и цвијећа на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, Спомен костурници, Споменику бањалучким бебама, као и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Дан Републике Српске биће обиљежен у свим градовима и општинама Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар