Заиграј, запевај у невољи помагај: Млади Херцеговци из Новог Сада одиграли хуманитарну представу у Вршцу

Млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србију у сарадњи са Организацијом Вршачке Афирмације Умјетника АРС и Удружењем Херцеговаца и пријатеља Херцеговине из Вршца, у суботу уочи међународног дана жена, приказали су представу “Нагледај се земље Херцеговине“.

Вршчанима као и Херцеговцима који живе на југу Баната представа је приказана у амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче “Михаило Палов“ у Вршцу.

Организацији представе прије свега доприњели су изузетно позитивни утисци Здравка Шумића који је представу гледао у новосадском Спенсу прије неколико мјесеци.

Ношени еуфоријом само смо убрзали Здравкову жељу да се са представом поклонимо вршачкој публици, баш у граду који је познат по позоришту захваљујући славном Јовану Стерији Поповићу.

Сасвим логично је било да се и у саму организацију укључе и наши земљаци из Удружења Херцеговаца и пријатеља Херцеговине, који раме уз раме са Удружењем из Новог Сада већ скоро 3 деценије активно раде на његовању културе и традиције Срба из Херцеговине-истиче Бојан Миленић испред младих из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији.

Да све испадне спектакуларно, одмјерено и професионално заслужни су и људи из организације Вршачке Афирмације Уметника АРС на челу са Верицом Преда који су били домаћини.

Својом креативношћу домаћини су осмислили и надахнуто водили програм под називом “Заиграј, запевај у невољи помагај“ а цјелокупан прилог од продатих карата уручен је породици Климента која је изгубила кров над главом.

На почетку представе присутнима се обратио Бојан Миленић који је поздравио присутне и укратко их упознао са тематиком представе и поруком која она носи.

Миленић је од организатора, а у име Удружења, примио захвалницу за успјешну сарадњу.

На крају представе више него задовољна публика, која није крила емоције и утиске, аплаузом није дала да актери представе напусте бину.

Учесници у програму вршачкој публици су узвратили пјесмом гангом и уз звуке гусала.

Прије одржавања представе глумачка екипа је посјетила Вршачке планине, Вршачку кулу као симбол Вршца али и бројне друге знаменитости који красе овај град.

Послије обиласка града млади су посјетили братско Удружење из Вршца гдје их је дочекао домаћин предсједник Удружења Божидар Пашајлић који је уз топлу добродошлицу и ручак упознао све о активностима Удружења из Вршца.

На гостопримство и земљачку топлину млади су узвратили пјесмама из завичаја.

Вест преузета са: slobodnahercegovina.com

Нема коментара

Напишите коментар