Завичајни клуб Кордунаша уручио новчану помоћ Илији Радичанину из Кљајићева

Представници Завичајног клуба Кордунаша Милица Дотлић, Душко Дејановић и Драган Миљковић посјетили су Кљајићево како би помогли свом Кордунашу Илији Радичанину, те му уручили 40.000 динара и помоћ у виду хране и кућне хемије у износу од 10.000 динара.

Илијини родитељи су се доселили са Кордуна послије Другог свјетског рата, он је познати хроничар Кљајићева, многи га називају „ходајућом енциклопедијом“, иако је 2013. године проглашен за почасног грађанина Кљајићева, данас је ипак помало заборављен. Илија је такође ненадмашни сакупљач културног и историјског наслијеђа са Кордуна, нарочито књига. Скоро све што је о Кордуну написано, може се наћи код Илије.

Присиљен је да апелује за новчану помоћ због тешког здравственог стања у породици.

– Супруга ми има великих проблема са шећером, од шећера има проблем са видом и слухом, па јој је потребан слушни апарат. Ћерка је оперисала прије 11 година горњи дио кичме, и сада мора да иде на магнетну резонанцу, да би се утврдило да ли опет мора на операцију, јер има болове, и пада. Унука Тамара мора да иде на операцију оба ока, трошкови те операције ће бити око 1.000 евра.

Илија се труди на све начине да обезбиједи новац за своју породицу, од подизања кредита до тога да се пријавио да буде статиста у филму Дара из Јасеновца у Колуту гдје је глумио логораша.

Обраћао се многим институцијама, али још му нико није пружио помоћ.

Сви који желе да слиједе примјер Завичајног клуба Кордунаша и помогну Илији и његовој породици могу да уплате новчану помоћ на рачун:

У Србији 200-16180114-32

Из иностранства  Western Union, јавити се Илији на телефон +381 25 853 155

Из Завичајног клуба Кордунаша се захваљују домаћинима Удружењу бораца 8. Кордунашке дивизије из Кљајићева, посебно Мирку Бијелићу који је помогао у приморедаји помоћи Илији Радичанину.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар