Завршена манифестација „Дани Српске у Србији“

Емитовањем посљедње емисије на Радио – телевизији Републике Српске завршена је овогодишња манифестација „Дани Српске у Србији“.

Поштујући све препоруке и ограничења због пандемије вируса корона, Представништво Републике Српске у Србији је, у сарадњи са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, манифестацију реализовало кроз шест колажних ТВ емисија чије је емитовање почело 9. а завршило 15. октобра. 2020. године.

Премијерно и репризно, емисије су емитоване на више од четрдесет регионалних и локалних телевизија у Србији, укључујући и Радио – телевизију Србије.

Министар за европске интеграције и регионалну сарадњу Златан Клокић изразио је задовољство због начина на који је ове године представљена сарадња између Републике Српске и Србије и што је, без обзира на тренутну ситуацију, настављен континуитет одржавања манифестације која се организује осму годину заредом.

– Добили смо бројне похвале за сваку од шест колажних ТВ емисија емитованих у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“, а кроз које смо представили све сегменте сарадње институција двије републике, од привреде до културе и очувања традиције. Људима се допао нови формат тако да размишљамо да за сљедећу годину, уколико нам епидемиолошка ситуација дозволи, направимо комбинацију телевизијског формата и манифестације која би се одржавала у дворанама, позоришним салама и на трговина широм Србије – рекао је Клокић.

Извршна продукција свих шест колажних тв емисија манифестације „Дани Српске у Србији“ повјерена је РТРС-у, уз креативну подршку ЕТМ продукције.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар