АКТУЕЛНО:

Жељка Бањац Вранешевић објединила свој рад у књизи Живот трагом љубави

Банијка Жељка Бањац Вранешевић (1969) поезију је почела да пише „за своју душу“ још од ране младости, сада већ преко 30 година.

Живјела је у Двору на Уни гдје је завршила основну школу, Средњу текстилну техничку је  завршила у Босанском Новом – сада Нови Град.

Нажалост, ратни вихор ју је одвојио од родног краја, па је сада тренутно настањена у близини Београда у Шиљаковцу ( општина Барајево). Претачући своја осјећања на папир пријављивала се на разне конкурсе, те је на конкурсу у Барајеву 2016. године добила чак три награде за поезију, а успјех се поновио и у Сомбору 2017. године, те је њена пјесма ушла у Антологију пјесника I. Те награде су јој биле вјетар у леђа, и потакле је да укоричи своје стихове.

– У децембру прошле године мој цјелокупни рад је обједињен у збирку поезије под називом –Живот трагом љубави.Тематски су заступљена четири жанра – мисаона, родољубива, духовна и понајвише љубавна поезија. Посвећена је мом сину Желимиру – рекла је Вранешевићева.

Предговор је писао Владимир Вукелић, рецензију проф. Никола Корица.

Књига је представљена 11. јануара ове године у Барајеву. Када су многобројни љубитељи поезије могли да чују стихове Жељке Бањац Вранешевић.

„Прво и основно ,заволите себе, јер ако не волите себе, како ћете вољети друге и како ће други вољети вас? Своју љубав дајте несебично. Покажите је сваком и свима. Немојте је крити из било ког разлога, јер љепота живљења јесте управо у љепоти вољења. З ато волите се бескрајно!!!  С љубављу и поштовањем према свима вама , увијек ваша Жељка Бањац Вранешевић“, поручује ауторка у својој књизи.

This is box title

Сви заинтересовани за куповину књиге могу се јавити ауторки на мејл: evzeljkavranesevic12@gmail.com

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар