АПЕЛ: Помозимо Михајлу Декићу (5)

Породицу Декић је 2018 године задесио нагори могући сценарио. Наиме, њихов двогодишњи син Михајло Декић је оболео од вирусног енцефалитиса (тешке упале мозга). С обзиром на озбиљност његовог стања, стављен је у индуковану кому, која је трајала 25 дана.

Посљедице енцефалитиса су једно потпуно здраво двогодишње дијете, које је чак раније проходало и нормално се развијало, учиниле да изгуби најосновније животне функције и развој. Послије претрпљеног вируса, Михајло свој развој почиње испочетка и то много спорије него што је то природно. Морао је да научи да гута самостално, једе, сједи, прича и др. Протеклог мјесеца напунио је 5 година и наставља свој опоравак кроз рехабилитационе центре. Тренутно мјесец физикалне терапије кошта 1.500 евра мјесечно. Породица Декић, која је избјегла из Крајине (Грачац) и живи на Банстолу, близу Новог Сада, није у могућности поред свих других издатака да приушти и преко потребне терапије за Михајлов опоравак.

Михајлова сестра близнакиња мора покушати разумјети и схватити зашто њен брат не може да се игра са њом као прије. Свако дијете заслужује шансу за срећно и здраво дјетињство.

Породица Декић моли све људе добре воље и великог срца да колико могу помогну како би њихов прелијепи анђео Михајло добио шансу да живи живот као сва здрава дјеца око њега. Молимо вас да заједничким снагама помогнемо Михајлов опоровак за његов први корак.

Новац можете уплатити на :

340-3222219165

за Михајла хуманитарно на име: Јована Хрвачевић Краљев брег 156 Сремски Карловци

Нема коментара

Напишите коментар