Банијци у емисији „Прело у нашем сокаку“

У суботу 02. јуна 2024. године ХАППY ТВ угостила је у емисији „Прело у нашем сокаку“ крајишка удружења из Србије и омогућила својим гледаоцима да упознају традицију и обичаје Баније, Лике, Кордуна и Славоније.

Поред „Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније“ у емисији су учествовали КУД „Петрова Гора – Кордун“, Удружење „Славонија у срцу“, ЗУК „Никола Тесла“ Пландиште, Удружење Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна, ЗУГ „Ћиро“ Личка калдрма – Дрвар, Удружење Срба из Хрватске.

Захваљујемо се ХАППY телевизији што нас је угостила и пружила прилику да вишемилионском аудиторијуму представимо традицију и културу наше родне Баније.

„Прело у нашем сокаку“ је телевизијска емисија која приказује обичаје, знаменитости и познате људе из појединачних насеља у Србији. Екипа емисије, показује људе који се баве заборављеним занатима. Свака епизода, која се приказује из насеља о којом се говори, садржи наградне игре, у којима гледаоци који се јаве на број телефона, добијају различите награде. Емисију чине и музички гости, који изводе варијације старе и нове музике. Емисија се приказује на ТВ Хаппy, а феноменални водитељски пар чине Ирена Јовановић и Немања Максимовић.

Погледајте видео са наступима Завичајног удружења Банијаца.

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар