АКТУЕЛНО:

Блокаде путева широм Црне Горе: Народ пјева „Ој, Косово, Косово“

Док у црногорском парламенту траје расправа о Предлогу закона о слободи вјероисповести, вјерници Српске православне цркве (СПЦ) из Пљеваља и Жабљака блокирали су мост на Тари.

Раније данас блокиран је магистрални пут Беране – Бијело Поље.

То је саопштено на скупу свештенства, верника и грађана код Блажовог моста у Подгорици, а потврдили су и посланици Демократског фронта (ДФ) у парламенту.

На скупу је саопштено и гдје се све окупља народ, а речено је и да је блокиран пут ка аеродрому, пут за Радановиц́е, као и да су људи почели да се окупљају у Будви, што је дочекано аплаузом.

Свештеници све вријеме читају молитву, а испред њих су полицајци који су на барикадма и спречавају пролаз до скупштине гдје је у току расправа.

„Нека будуц́ност овог скупа зависи од оних који су на мостовима и путевима, јер је сигурно хладније њима на мосту на Тари, него нама у Подгорици“, рекао је свештеник Предраг Шц́епановиц́.

Кордон полиције на Блажовом мосту и даље блокира пут ка центру града.

Окупљени грађани у близини моста певају „Ој, Косово, Косово“.

Протореј Радомир Никчевиц́ рекао је раније да нема разилажења док написмено не добију потврду да ц́е до 8. јануара да се одгоди изгласавање Закона.

Одлагање гласање о закону тражио је митрополит Амфилохије у данашњем разговору с премијером Душком Марковиц́ем, али договор о томе, како је обавјештен парламент, није постигнут.

Текст преузет са: nezavisne.com

Коментари
  • Sve ovo što se dešava u Crnoj gori nije slucajno, To je smisljena akcija protiv Srbije i Srpskog naroda koji vekovima već trpi progone. Kada se malo osvrnemo i pogledamo oko sebe primetićemo da se Srpski prostor na području bivše Jugoslavije rapidno smanjuje i sužava. Kome je to u interesu, znamo iz prošlosti. Upravo zato nam i savetuju da zaboravimo prošlost i da se okrenemo ka budućnosti. Međutim, narod bez prošlosti nema ni budućnost.

    петак, 27. децембар 2019.

Напишите коментар