Крајишник: Срби у БиХ имају право на 9. јануар

Предсједник Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ Момчило Крајишник рекао је данас у Бањалуци да је политички непристојно свако проблематизовање и оспоравање обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, поручујући да српски народ у БиХ има на то право.

– Дан Републике се мора поштовати и одговорност у том смислу је на нашој власти која мора наћи начин да тај датум одбрани, а ми треба да славимо када је формирана Српска – рекао је Крајишник новинарима након пријема који је поводом 9. јануара – Дана Републике Српске уприличила предсједник Српске Жељка Цвијановић за представнике законодавне и извршне власти, правосудних органа, борачких организација и академске заједнице.

Он је оцијенио да Дан Републике нико неће успјети да оспори јер ће на томе инсистирати и будуће генерације.

Коментаришући јучерашње скупове које су у Бањалуци у парку „Младен Стојановић“ организовали опозиција и удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, Крајишник је поручио грађанима да не смије бити подјела и да српски народ треба и мора доћи до политичког и националног помирења.

Када је ријеч о усвајању Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница у парламенту Црне Горе који је, према многима, директно уперен против Српске православне цркве, Крајишник је рекао да се тиме понижавају српски народ у тој земљи и Црква.

– То ће се обити о главу онима који то раде и надам се да ће разум превладати – оцијенио је Крајишник.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар