Чак 42 екипе балотале на Девојачком бунару у Владимировцу

Поводом обиљежавање сеоске славе – Духови у Владимировцу 4. јуна на Девојачком бунару одржан је традиционални  12. турнир БАЛОТЕ 2023. Организатор је МЗ Владимировац . Учествовале су чак 42 екипе.

Ја па Тито Владимировац, Јокс Банатски Карловац, Крајина В. Гај, Клек, Неретва Вршац, Керамичари Вршац, Отишић Батајница, Ситишоп Зрењанин, Вук Нови Сад, Милош Обилић, Отишић 1 Батајница, Удри булу Батајница, Велика Попина Батајница, Лисина Батајница, Велика Попина 2 Батајница, Тесла Владимировац, Мали рај Панчево, 1921. Бусије, Стрелиште Панчево, Маргићани, Маргита, Гостиона Кордун Панчево, Пазарци Владимировац, Гатаји Румунија, Селеуш, Монархисти Панчево, Фармацеути Вршац, 1389. Бусије, Олујић Вршац, Карловац, Жага Владимировац, Пазарци 2 Владимировац, Стари Белекини Владимировац, Падобранци Београд, Хидроина Владимировац, Жегар Гудурица, Велебит Вршац, Зрмања Гудурица, Далматинска Владимировац, Шампиони Гудурица, ММ Крајина.

Да су Владимирчани одлични домаћини говори сигурно и број пријављених екипа које долазе сваке године да уживају у природи Девојачког бунара, игри, дружењу, а такмичери буду почашћени и јелом и пићем, од јутра до вечери.

 

У ПОЛУФИНАЛУ су играли:

Керамичари: Мали рај 9:16.

Далматинска : Отишић    14:16

 

ФИНАЛЕ

Отишић: Мали рај   8:16

 

За ТРЕЋЕ мјесто су играли

Далматинска: Керамичари  3:16

Побједник овог турнира је екипа Мали рај из Панчева.

Друго мјесто је припало екипи Отишић из Батајнице. Отишићани су велики пријатељи овог турнира, сваке године у великом броју, са неколико екипа дођу из Батајнице да би уживали у њима омиљеној традиционалној игри.

Треће су освојили Керамичари из Вршца. Награђени су пехаром, медаљама и вином.

Четврто екипа Далматинска (сви такмичари из истоимене улице).

Организатор Зоран Масимовић Шуцо рекао је да је презадовољан турниром, и захвалио се учесницима што су уљепшали сеоску славу.

Побједници турнира су честитали организаторима на гостопримству.

Најбољи играч турнира био је Зоран Кужељ Дуги, медаље су добили и Милан Вукобрат,  Милан Боснић за којег шаљиво кажу да је први донио балоте у Банат.

Најстарији учесник турнира Блажо Вуцеља рођен је у Дрвару 1947. године.  Као беба је дошао са родитељима у Београд, играјући фудбал своју садашњу супругу је упознао у Владимировцу и ту се настанио.

– Одмах сам почео са Далматинцима да играм балоте. Играли смо на почетку и на улици. Већина тих људи је поумирала са којима сам ја играо. Послије се та љубав према балотама преносила и на млађе генерације. Користимо сваки слободан тренутак, викенд или празник да се окупимо и балотамо.

Да је у Владимировцу балотање заиста распрострањено говори и чињеница да су први на турниру претходне три године били Пазарци.

Драги Арсовски, Ђорђе Суса и Сава Лукић

И ове године изузетан пасуљ скувао је Ђорђе Суса уз помоћ Саве Лукића, иако на трпези се нашло и печење, сви се највише радују Сусином пасуљу.

This is box title

У оквиру славе организована је и Пасуљијада, тако да је Суса и том приликом показао своје умијеће заједно са Драгим Арсовским и Савом Лукићем.

Стево Рњак, Ђуро Пјевач, Жељко Тубић, Милан Вукобрат (Шумар), Стево Бачко, Радован Пушоња, Радивоје Самарџија, Јово Сеовић

Банатско село Клек познато по досељавању многобројних Херцеговаца, а након посљедњег рата у њему су уточиште пронашли многи избјегли из Босне и Херцеговине и Хрватске. Тако су двије екипе из Клека учествовале на овогодишњем турниру и понијеле лијепе утиске са дружења на Девојачком бунару.

Бошко Стојсављевић, Зоран Стојсављевић, Душан Новаковић, Бориша Лукић, Раде Грубишић, Бошко Грубишић, Петар Лукић, Милан Грубишић, Небојша Новаковић

Редовни гости су и Попињци из Батајнице, Срби поријеклом из Велике Попине (Лика). Неки од учеснике овог турнира такмичиће се и у завичају на турниру у боћању који буде сваке године организован за сеоску славу Илиндан.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар