Дан породице окупио Митровчане

У порти храма Светих Сирмијских мученика у митровачком насељу „Мала Босна” 16. септембра уприличен је „Дан породице”.

На овогодишњој манифестацији подељена су ауто седишта за митровачке бебе рођене у мају и јуну месецу.

 

Како је рекао Бранко Јаковљевић, један од организатора манифестације, удружење „Мостови на Дрини”, уз велику подршку Града Сремска Митровица, по 4. пут организује „Дан породице”. Деца су уживала у бројним садржајима, а организатори су се својски потрудили да и ове године приреде један леп дан за најмлађе суграђане и њихове породице. Дечија представа, аниматори, креативне радионице, мини луна парк, сликање по лицу и још много тога, а пре свега лепо дружење, окупило је велики број деце.

Из „Мале Босне” је послата порука да је породица најважнији елемент сваког друштва, за шта се вреди борити како би била што јача и лепша, рекао је Јаковљевић.

У склопу ове изузетно посећене манифестације приређен је и биоскоп на отвореном за најмлађе и за целу породицу, који ће имати прилику да од 19:30 часова уживају у анимираном филму „Чаролија месеца”.

Акција поделе ауто седишта за све митровачке бебе која је почела прошле године, наставила се и ове године, а „Дан породице” је био одлична прилика за ову акцију коју реализује Град Сремска Митровица у сарадњи са градским Саветом за безбедност саобраћаја, као једну од мера пронаталитетне политике, с циљем повећања заштите и безбедности најмлађих суграђана, као најрањивијих учесника у саобраћају.

Јасна Познановић в.д. начелника Градске управе за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове је тим поводом рекла да је подељено 67 ауто седишта која су универзалног типа, намењена свим узрастима деце до 36кг тежине. У скоријем периоду биће одржана подела ауто седишта за бебе рођене у јулу и августу, о чему ће грађани бити благовремено обавештени.

Преузето са: sirmiumininfo.rs

Нема коментара

Напишите коментар