АКТУЕЛНО:

Делегација Глине у Бањалуци: Срби са Баније заслужују братску помоћ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас са делегацијом града Глина и Вијећа српске националне мањине овог града, заједно са групом дјеце из Глине, који су боравили у посјети Бањалуци.

Вишковић је рекао да ће Република Српска учинити све што је у њеној моћи да помогне Србе са Баније и других дијелова Хрватске како би се лакше изборили са посљедицама разорног земљотреса који је погодио ово подручје у децембру прошле године, остављајући иза себе хиљаде људи без крова над главом.

Вишковић је рекао да је Влада Српске помогла сународнике са Баније донацијом стамбених контејнера.

Он је истакао да су Срби са Баније, али и других дијелова Хрватске, саставни дио српског националног корпуса и да заслужују сваку врсту братске помоћи, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

– Драго ми је што је данас овдје са нама и група малишана из овог краја, заједно са њиховим родитељима, од којих су многи први пут у Бањалуци. Надам се да ће ово постати пракса и да ће дјеца из овог краја, који се суочава са разним проблемима, бити у прилици да чешће долазе у Републику Српску и упознају своје вршњаке, те да развијамо културу међусуобне солидарности – навео је Вишковић.

Он је захвалио Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији, са предсједником овог удружења Милорадом Арловом на челу, који је и организовао посјету дјеце из Глине.

– Кад смо заједно, сви проблеми изгледају лакше рјешиви, а надам се да ћемо и будућности, организовањем међусобних посјета, бити у прилици да градимо нераскидиве везе између нашег народа, гдје год он живио – додао је Вишковић.

Замјеница градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић је, изражавајући захвалност Влади Српске за несебичну помоћ у санирању посљедица разорног земљотреса, напоменула да велики број људи са тог подручја још није адекватно збринут.

Делегација од око двадесетак дјеце и њихових родитеља из Глине данас је током посјете Бањалуци положила цвијеће на споменик 12 бањалучких беба и посјетили су Музеј Републике Српске.

Претходно су посјетили Радио-телевизију Републике Српске.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар