Гујон отворио Конференцију српских националних организација у земљама региона 14. маја 2021. Актуелно, Вести, Матица 27 Views

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон отворио је данас 12. Конференцију српских националних организација у земљама региона, у Матици српској у Новом Саду. Гујон је представио план приоритетних активности Управе.

„Подршка учењу српског језика и културе и унапређење суфинансирања пројеката организација из региона и дијаспоре, две су главне активности Управе на којима свакодневно предано радимо. Кроз директан контакт с представницима локалних српских заједница и народом, боље разумемо њихов положај и проблеме. Очекујем да ћемо бити у прилици да тешње сарађујемо а самим тим и да допринесемо српском заједништву и побољшању положаја свих Срба у земљама региона. Колико је непосредан контакт с народом битан, најбоље сам могао да научим кроз 15-годишње искуство у хуманитарном раду на Косову и Метохији“, рекао је директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима.

Преузето са: дијаспора.гов

Нема коментара

Напишите коментар