Хитно потребна помоћ шесточланој породици прогнаној са Баније

Жељка Томашевић Келеува и њено петоро дјеце живе у Бачком Соколцу, у непуних 45 квадрата, а након недавне смрти мужа, главе породице, Живка Келеуве – Жигана, суочава се са тешким егзистенцијалним проблемима и надолазећом зимом. Наиме, прије неколико недјеља, Живко (1972.) је преминуо од посљедица срчаног удара. Борац од првог дана у глинској бригади као тенкиста, изгубио је животну битку.

Жиган, како су га познаници звали, Банијац из Брестика (општина Глина) и Жељка (1982.) поријеклом са Кордуна, протјерани су у „Олуји“ са својих вјековних огњишта. Населили су се у општини Бачка Топола, а прије десетак година добили су смјештај у избјегличком насељу Бачки Соколац, општина Бачка Топола, у кућици од непуних 45 квадрата. Из складног брака родили су се Катарина (2006.), Јован (2011.), Бојан (2013.), Драган (2018.), и Драгана (2020.). Кућицу су добили у закуп са могућношћу куповине.

Сама кућа је у јако лошем стању. Столарија би требало да се замијени, изолације практично да нема, под је од бетона тако да предстојећа зима представља велику неизвјесност за породицу Келеува.

Жељка и њено петоро дјеце живе од социјалне помоћи и дјечјег додатка који не задовољавају основне животне потребе. Жељка није у могућности да ради пошто мора водити рачуна о дјеци али и поред свега све напоре улаже да омогући себи и дјеци пристојан живот. У тој борби понестаје јој снаге.

Позивамо све Банијце, Кордунаше, Крајишнике и све хумане људе да заједничким снагама помогнемо Жељки и њеној дјечици да стане на ноге.

Потребни су новчана помоћ, обућа, одјећа, намјештај, кућни апарати и остале потрепштине.

Новчану помоћ можете уплатити на жиро рачун:
325-9300500281052-97
Жељка Томашевић Келеува
Бачки Соколац
Тел: 061 2716 119

Нема коментара

Напишите коментар