Хуманитарци Српског центра „Спона“ испоручили помоћ социјално рањивим породицама

Хуманитарци Српског центра „Спона“ испоручили помоћ социјално рањивим породицама у Скопљу, Куманову, Табановцу, Речици и Старом Нагоричану

У специфичним условима и наметнутим околностима ванредног стања са строгим мерама ограниченог кретања за сузбијање ширења епидемије коронавируса (Ковид 19) на целој територији Републике Северне Македоније (РСМ) волонтери Српског културно информативног центра „Спона“ из Скопља, протеклих дана су наставили спровођење проширене акције испоруке прикупљене хуманитарне помоћи са основним животним намирницама социјално рањивим породицама углавном у кумановском региону.

Хуманитарци центра „Спона“, по кишном, ветровитом и за април неубичајено хладном времену, од раног јутра, пакете са неопходним животним намирницама достављали су вишечланим социјално угроженим породицама, старим, болесним и изнемоглим особама у Скопљу,  Куманову, Табановцу, Речици и Старом Нагоричану.

У прихвату и расподели дониране помоћи у пограничном региону на северу земље , у Табановцу, Речици и Старом Нагоричину, као и самом граду Куманову, укључењем у хуманитарну акцију, активистима „Споне“ вредно су помагали пријатељи Центра, познати фудбалски стручњак Вујадин Вујо Станојковић и дугогодишњи новинар Македонске радио телевизије Стојадин Дине Јовановић.

Захваљујући пријатељима и активним члановима Српског центра „Спона“ у Скопљу,  донаторима власницима компанија, племенитим појединцима, хуманитарна акција за помоћ у време пандемије коронавируса се наставља.

Прихват и складирање пакета дониране помоћи је и даље у просторијама центра „Спона“ у Скопљу у улици „Св. Кирила и Методија 30 сваког радног дана од 12 до 15 часова.

Преузето са: СПОНА

Нема коментара

Напишите коментар