Јако битно реаговање Србије на негаторе Покоља: Џерусалем пост објавио да је у Јасеновцу побијено 4.500 људи

Из Министарства истичу да се овај текст аутора Давида Голдмана, објављен 14. августа, издваја по својој беспризорности у мору текстова насталих на таласу историјског ревизионизма и „апологетике фашистичке идеологије зла“.

Напомињући да текст обилује нетачним и злонамјерно пласираним подацима, из Министарства спољних послова Србије истичу да су затечени овим бесрамним покушајем ревизије историје и релативизације највећег и најмонструознијег злочина на овим просторима.

„На странама угледног листа, аутор текста под називом Ово срамотно исмевање Холокауста мора престати вређа сени невино страдалих жртава јасеновачког логора, али и здрав разум израелских и међународних читалаца, тврдњом да у том највећем концентрационом логору нацистичке Независне Државе Хрватске није побијено више од 4.500 жртава“, наводе из Министарства спољних послова Србије.

Како подсјећају, стотине хиљада жртава логора који је представљао централну тачку усташког геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у дугом трајању су негиране и ниподаштаване, испрва од стране ревизиониста са маргине, да би се у тај жалосни подухват почетком 90-их укључио и политички врх обновљене хрватске државе.

„Најбесрамнију минимизацију броја жртава Јасеновачког логора потенцирао је некадашњи председник Хрватске Фрањо Туђман, говорећи о 30.000 до 40.000 убијених, а нико није могао ни претпоставити да ће га у лудилу ревизионизма надмашити најугледнији израелски лист“, наводе из Министарства спољних послова Србије.

У саопштењу се указује да су Србија и српски народ у цјелини одувијек стајали на бранику истине, чувајући успомену на невино страдале жртве Холокауста, оштро се противећи сваком покушају да се размјере највећег злочина у историји свијета на било који начин релативизују.

„Сећањем на шест милиона Јевреја побијених у монструозном нацистичком пиру ми уједно бранимо достојанство сваке српске жртве која је страдала од истог зла, а на подручју НДХ и од исте руке. Верујемо да ћемо у слободи и истини посвећеном народу Израела и даље имати најискренијег савезника у одбрани права на сећање, упркос безочним покушајима манипулације којима, нажалост, сведочимо“, поручују из Министарства спољних послова Србије.

Преузето са: ФРОНТАЛ.СРБ

Нема коментара

Напишите коментар