Још шест нових случајева коронавируса – строже мере за држављане Србије који долазе из иностранства

У Републици Србији је до 18 часова регистровано укупно 89 потврђених случајева Ковида 19. На снази нове мере Владе: од десет часова у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен је излазак на улицу особама старијим од 65 година, а на селу особама старијим од 70 година. Од 20 часова до пет ујутру нико не може да буде на улици, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу у трећој смени.

19.15 – Само пензионери и старији од 65 година не морају да плаћају рачуне за фебруар, март и април. Сви остали могу и треба да их плаћају. Морамо да сачувамо државу и привреду, јер ће постојати и после епидемије, истиче премијерка.

19.00 – Србија у овом тренутку има 6.000 кревета спремних за оболеле од вируса и лекари су спремни да раде 24 сата, каже доктор Мијомир Пелемиш.

18.55 – С обзиром на то да је већ 31 пацијент хоспитализован у КЦС на Инфективној клиници, почели смо да празнимо КБЦ „Драгиша Мишовић“ и Клинику за пулмологију и спремни су за пријем оболелих од Ковида-19, каже прeмијeрка.

18.45 – Ако лице које прекрши забрану кретања и зарази друга лица и тешко им наруши здравље може му се изрећи казна од једне до осам година затвора. Ако неко прекрши забрану кретања и зарази некога и тако му проузрокујуе смрт може му се изрећи казна од две до 12 година затвора, рекла је премијерка.

18.40 – За оне повратнике који прекрше меру самоизолације и крећу се супротно препорукама обезбеђена су три објекта у Вршцу, Пожаревцу и Пироту који ће служити за смештај тих лица.

18.30 – У Србију се враћају наши грађани из иностранства код којих је потврђен коронавирус, и то је још један изазов за нас, зато смо одлучили да додатно пооштримо мере, рекла је премијерка.

18.30 – Сви наши стручњаци се слажу да је од јуче почео тренд убрзавања броја заражених од коронавируса, рекла је премијерка Ана Брнабић.

18.01 – У Републици Србији до 18 часова регистровано је укупно 89 потврђених случајева Ковида 19.

Од последњег извештаја до 18 часова, 18. марта 2020. године тестирани су узорци 19 особа од којих je шест позитивно и 13 негативно на коронавирус.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док су три особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 18 часова 18. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 440 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У Београду, Кикинди и Нишу су највећа жаришта коронавируса у Србији, после ова три града следи Чачак.

Највећи број пацијената је на Инфективној клиници у Београду, и они су стабилног здравственог стања.

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине лежи шест пацијената оболелих од коронавируса, од којих су три на респиратору и у тешком општем стању, један је у критичном, док су два пацијента, која су прва примљена у Клинички центар Војводине знатно бољег стања.

У Клиничком центру у Нишу на респиратору је једна особа.

Ступиле су на снагу нове мере Владе: од десет часова у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен је излазак на улицу особама старијим од 65 година, а на селу особама старијим од 70 година.

Од 20 часова до пет ујутру нико не може да буде на улици, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу у трећој смени.

Преузето са: РТС

Нема коментара

Напишите коментар