АКТУЕЛНО:

Казнити одговорне за злочине у Ливадицама

Парастосом у цркви Свете Недјеље и полагањем вијенаца и цвијећа на споменик убијеној Мирјани Драговић у Лапљем Селу код Приштине обиљежено је 20 година од терористичког напада на аутобус „Ниш експреса“ у селу Ливадице код Подујева.

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић рекао је данас да све док буде Срба, они неће одустати од захтјева да се пред суд изведу и казне они који су убили 12 недужних српских цивила у аутобусу „Ниш експреса“ у селу Ливадице на путу Куршумлија–Подујево.

Он истиче да неко упорно настоји да злочине над Србима стави под тепих како би били аболирани њихови наручиоци и починиоци.

„Двадесет година ћутања о једном од најтежих злочина над Србима на Косову и Метохији је потврда наше сумње да неко упорно настоји злочине над Србима ставити под тепих“, рекао је Поповић новинарима.

Поповић је поручио да се неће одустати од трагања за истином ко је наручио и извршио злочин над 14 жетелаца у Старом Грацку код Липљана, као и одговорним за бројне злочине над недужним српским народом на Косову и Метохији.

Јелена Стојановић, сестра страдале Мирјане Драговић, рекла је да породице убијених никада неће заборавити, али могу опростити уколико буду изведени пред лице правде одговорни за овај злочин чија имена сви знају.

„Док сам жива прислуживаћу свећу на сестрином гробу и опомињати оне који суде да морају бити кажњени злочинци“, рекла је Стојановићева, која каже да међународна заједница за сада не жели да извуче из фиока предмете у којима су жртве недужни Срби.

Пјесник Ратко Поповић је у говору у цркви Свете Недјеље рекао да је очигледно да „српска жртва“ у Крајини, Републици Српској и на Косову и Метохији не постоји, да је то дио сценарија који су на Западу сковали исти они који би да Србе уче демократији.

„Никада се нећемо помирити са одлуком моћника да је правда за Србе недостижна. На то нас упозоравају страдалници који су животе изгубили само зато што су српског рода и што настоје опстати на својим огњиштима и желе да сачувају свој идентитет“, поручио је Поповић.

У терористичком нападу на аутобус „Ниш експреса“, изведеном активирањем 10 килограма експлозива постављеном у пропусту испод пута, погинуло је 12, а теже или лакше повријеђено више од 40 Срба који су из централне Србије кренули на задушнице на Косово и Метохију.

Преузето са: СРНА

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар