Kиковић, Бојић и Томашевић добитници медаља свесрпског Савеза бојевог братства

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА И ЛИМСКЕ ДОЛИНЕ НАГРАЂЕНА ЗА СВОЈ РАД НА ЈАЧАЊУ СРПСКОГ ИДЕНТИТЕТА НА ПРОСТОРУ ВАСОЈЕВИЋА

На Савинданским свечаностима у одржаним у Беранама јануара 2018. побратимили су се и успоставили сарадњу Савез ветерана “Бојево Братство“ чије је сједиште у Трстенику, предсједник Славољуб Љубисављевић,Друштво Црногорско-Руског пријатељства“ из Подгорице чији је предсједник Гојко Томашевић и Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине на челу са Гораном Киковићем и тим поводом настављена је сарадња током свечаности прошле године крајем маја у Кули Тодора од Сталаћа гдје су били присутни представници поменутих организација.

Поводом ове сарадње Друштво Полицијских Ратника Републике Србије,која је чланица “Бојевог Братства“ дана 08. 06. 2019. године, код куле у Град Сталаћу,на манифестцији “У пркос забораву“, коју је подржало министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и општина Ћићевац.

У оквиру поменутог догађаја приређена је и додјела признања Косметска Звезда која се додјељује сваке године за заслуге из области културе, православне духовности, хуманитарног рада, новинарства, књижевности и безбједности.

Добитници медаља из Црне Горе поред Бранислава Оташевића,предсједника издавачког савајета часописа Глас Холмије (косметска звезда првог реда, за заслуге у области новинарства), добили су: Горан Киковић,предсједник Српске народне одбране Васојевића и лимске долине(медаља бојево братство, за верност бојевом братству), Гојко Томашевић, предсједник друштва Црногорско-Руског пријатељства (медаља бојево братство, за пријатељство) и Жарко Бојић, пјесник (медаља бојево братство, 100 година албанске голготе). Овим признањима која су дата поштују се рад поменутих културних радника из Црне Горе, који се боре за истину и праве вриједности Српског народа.

Нема коментара

Напишите коментар