АКТУЕЛНО:

Клуб фудбалских ветерана „Крајишник“ прославио 25. година постојања

Клубови ветерана „Крајишник“ из Београда  и „Хајдук“ из Шимановаца одиграли су у петак 12. априла на стадину у Раковици фудбалски меч којим је обиљежено 25. година постојања ФК „Крајишник“. Меч је завршен резултатом 6:6, али, разуме се, то није било у првом плану.

Клуб Крајишник основан је 1994. године већином од играча, избјеглица  из некадашње хрватске републичке лиге, отприлике из клубова „Шпанско“ и „Хромос“ из Загреба, „Велебит“ из Бенковца, „Динара“ из Книна  и „Хајдук“ из Пакрца.

– Најпре је било нас 12 из Крајине, а послије су нам долазили и људи из Републике Српске. Тада је у Србији било тешко, људи су једва преживљавали тако да нам је требала помоћ. Највише нам је помагао Ненад Ацан звани Мачак који има своју фирму „НААИ“. Док је помагао имали смо и сениоре, што није било лако. Од 1999. године када смо престали да играмо у Београдској лиги  наставили смо да играмо у лиги ветерана – каже нам Драган Остојић, оснивач, предсједник и играч клуба који се тамичи у Лиги ветерана града Београда. Игра се сваких 7 дана, сваког понедјељка на измјенично као гост и домаћин а с обзиром да немамо стадион фактички смо увијек гости. Од оних који су основали клуб на обиљежавању јубилеја, како каже Остојић,  била је присутна.

-Ови други нису толико активни,они су сада за дружење док ја и Небојша Цветковић још играмо. Немамо просторије и терен, а тражимо спонзорство. Значи међу нама има и оних који нису из Крајине.  Ја сам инцирао да обиљежимо овај јубилеј и ово је једна лијепа вече која ће свима остати у сјећању. Дакле, држимо се и борићемо се, каже Остојић.

О  гостима из Шимановаца Остојић има само ријечи хвале.

-Поштују нас и воле као људе. Они нас зову на неке своје прославе. Они су виши ниво лиге ветерана Београда која има четири степена. Овде су вечерас и они који више не играју јер имају неке своје обавезе, рекао нам је Остојић који је заједно са Миланом Ранковићем подијелио захвалнице клуба.

Захвалнице су подијељене једном од првих капитена сениора Горану Станковићу, те Миодрагу Гаћеши, тренеру Бранку Божанићу, Ђорђу Раничићу, Ђури Ђаковићу који је био један од капитена и који више не игра и Слободану Кнежевићу.

Неки нису могли да дођу на прославу јубилеја. То су Ненад Ацан Мачак, Стојан Попић, Ратко Хорват, док је захвалница постхумно додијељена Славку Вујанићу.

Осим пријатељима из клуба „Хајдук“ из Шимановаца захвалнице „Крајишника“ су добили и Миле Паспаљ некадашњи предсједник Скупштине РСК и народни посланик Миодраг Линта који није био присутан. Линта је истог дана као предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону  Скупштине Србије присуствовао дану сјећања жртвама у Јасеновцу гдје је положио вијенац са натписом „Помен српским жртвама геноцида НДХ“.

 

Миланче ће да плати прасе


Илијашевић Милан који иначе никада није дао гол молио је да пуца пенал. Саиграчи су дозволили али да се кладе у  прасе. Ако да гол другови плаћају, ако не да прас плаћа он.

-Толико је јако шутнуо да је лопта једва дошла до гола, испричао нам је Остојић анегдоту која се препричавала међу окупљенима у ресторану „Грб“ у Жаркову.

Д. Башовић

Нема коментара

Напишите коментар