Одржан 8. турнир у балотама (бућама) у Бачкој Тополи

Побједник екипа из Бачке Тополе


Традиционални Турнир у балотама организовало је Завичајно удружење Далмација из Суботице,  20. априла 2019. године, у Бачкој Тополи. У питању је древна народно-спортска игра, балоте или буће, која се вјековима игра на простору Далмације.

На турниру је учествовало 10  такмичарских екипа, 4 екипе из Суботице, 3 екипе из Бачке Тополе, 1 екипа из Новог Сада, 1 екипа из Нових Бановаца и 1 екипа из Руменке, са по три такмичара, дакле са укупно 30 такмичара. Поред такмичара, на турниру је било присутно и двадесетак гостију и још толико публике, тако да је на турниру било присутно око 70 људи.

Прво мјесто и златне медаље, те мајице Завичајног удружења Далмација Суботица освојили су чланови екипе Бачка Топола, из Бачке Тополе, у саставу: Зоран Марић, капитен, те чланови екипе Дамир Груловић и Лазар Зорановић.

Друго мјесто и сребрене медаље, те мајице Завичајног удружења Далмација Суботица, освојили су чланови екипе Суботица II, у саставу: Боривој Капор, капитен, те чланови екипе Драго Козлица и Стево Тоскић.

Треће мјесто и брончане медаље, те мајице Завичајног удружења Далмација Суботица, освојили су чланови екипе Нови Бановци, из Нових Бановаца, у саставу: Душан Вуковић, капитен, те чланови екипе Василије Ђурица и Милан Павасовић.

Завичајно удружење Далмација Суботица је, за све такмичаре, госте и публику, обезбиједило цјелодневну храну и пиће како нам је рекао предсједник Удружења Шпиро Лазиница.

– Турнир је протекао у најбољем миру и реду, без икаквих ексцесних ситуација –  задовољно је рекао Лазиница.

Новинар Српског кола
Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар