Коалиција одржала трибину у Лазаревцу

У Градској општини у Лазаревцу је одржана трибина у организацији Коалиције удружења избјеглица у Републици Србији. На трибини су говорили предсједник Коалиције Миле Шапић и његов сарадник Милан Гомирац. На многа питања су одговорили током саме трибине, али са поједним лицима су договорени састанци у просторијама Коалиције у Београду.

Изнесен је проблем још увијек неподијељених 10 станова у Лазаревцу у власништву Града Београда у улици Бранка Радичевића. У контакту са Секретаријатом за имовинске и правне послове Града Београда и Гораном Благојевићем дошло се до сазнања да ће и ти станови ускоро бити подијељени. Станове ће добити лица који су већ на градској ранг листи из 2017. године.

Присутни су затражили да им се правно помогне око прибављања личних докумената из Хрватске (Извод из матичне књиге држављана, Извод из катастра, власнички листови…), као и помоћ приликом правних поступака у оставинским расправама.

Било је ријечи о листи која је објављена по Конкурсу додјеле 9 грађевинских пакета, али већ дужи временски период нема испоруке тих пакета.

Питање неисплаћених пензија је свакако проблем који годинама не може да се ријеши, а о томе је било ријечи и на овој трибини.

Шапић и Гомирац су обавијестили присутне и о садржају два састанка у Влади у вези са наставком Регионалног стамбеног програма који су одржани 11. и 25. марта на коме су присуствовали представници Владе, Града Београда, Комесаријата и Јединице за управљање пројектима, чланови Одбора и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

– Премијерка је том приликом обећала да сви прогнани који су у стамбеној потреби морају да ријеше своје стамбено питање, како они који су до сада били на конкурсима испод црте, тако и они који нису до сада конкурисали, а имају право и у стамбеној су потреби – рекао је Шапић.

Информативна служба

Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар