Митрополит Амфилохије: Нека ме хапсе, одавно су у рату са Богом

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да се на позив тужилаштву због присуства сахрани историчару Влади Јовићевићу може одазвати тек послије понедјељка, 27. априла, и то једино на Цетињу, те оцијенио да је ова црногорска власт објавила рат Богу и Цркви која је стварала ту државу.

Митрополит је, поводом позива да се он и лидер ДФ-а Андрија Мандић јаве тужилаштву под пријетњом хапшења због присуства сахрани историчару Влади Јовићевићу, поручио налогодавцима да се не може одазвати одмах јер има обавезе.

– Ово што се десило је прича за себе, јер на гробљу никог није било, осим његова три сина, супруга, калуђери, амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, Андрија Мандић и ја. Сви на прописаном одстојању – рекао је митрополит Амфилохије.

На питање Вечерњих новости да ли очекује репресивнији одговор надлежних, митрополит Амфилохије је поручио да могу да га хапсе и да власт Црне Горе може да ради шта хоће и како хоће.

– Ја сам, ипак, митрополит Црне Горе и то Митрополије која је родила Црну Гору, ону праву, петровићевску, изворну Црну Гору – рекао је митрополит Амфилохије.

Он је истакао да ова црногорска власт, нека што себе брука, него брука и Црну Гору пред међународном јавношћу, својим безакоњем и понашањем.

– Објавили су рат Богу и Цркви која је стварала ову државу – рекао је митрополит Амфилохије.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар