Мостар: Прилика да Срби добију аутентичне представнике

У Мостару је данас одржана завршна конвенција листе „Остајте овдје – морамо покренути Мостар у бољу заједничку будућност“ . Предизборна тишина почиње сутра у 7 часова, а у недјељу ће Мостарци гласати за своје кандидате. Срби овога пута имају шансу да коначно добију свог аутентичног представника у Градском вијећу.

Носилац листе „Остајте овдје – Заједно за наш Мостар“ др Велибор Миливојевић поручио је на завршној конвенцији да је српска политика у Мостару политика помирења, толеранције и покретања Мостара у бољу заједничку будућност.

– Изађите сви на гласање, гласајте за листу заједно за наш Мостар. Сигуран сам и обећавам вам да нећете погријешити. Ово је листа на којој било којег кандидата да изаберете, залагаће се за равнпправност свих народа и грађана и за сваку потребу у којој се нађе било који грађанин Мостара – рекао је Миливојевић.

Он је подсјетио да иза листе „Остајте овдје – Заједно за наш Мостар“ стоје СНСД и СДС, те српска удружења окупљена у Координацији Срба Мостар, а подршку јединству дала је и Српска православна црква.

– Са сигурношћу могу тврдити да идуће седмице улазимо у Градско вијеће града Мостара. Навикли смо да народ излази на изборе, а овога пута још једном их охрабрујем да изађу на изборе и осигурају побједу листе – нагласио је Младен Крњеушић, предсједник ГО СНСД Мостар.

Љубиша Таминџија, потпредсједник Градског одбора СДС Мостар истакао је да се након 12 година одржавају избори који највише радују српски народ.

– Надамо се да смо овога пута постигли неопходно српско јединство и да ћемо коначно у овом граду бити остварени као политички народ – додао је.

Радован Ковачевић, савјетник предсједавајућег и српског члана Предсједнишва БиХ Милорада Додика, данас је у Мостару пренио подршку Додика и цијеле Републике Српске и Србије листи „Остајте овдје – заједно за наш Мостар“. Ковачевић је нагласио да српска листа у Мостару има пуну подршку руководства Републике Српске, али и подршку свих политичких партија у Српској.

– Оно што је јако битно овдје је да нема подјела, овдје се ми не дијелимо и имамо подршку свих политичких партија у Српској. Стално слушамо приче о Мостару и двије стране у њему. Вријеме је да у недјељу покажемо да Мостар има барем још једну страну – рекао је Ковачевић.

У недјељу ће грађани Мостара бирати своју будућност. Срби ће својим гласом одлучити ко ће их у наредне четири године представљати у Градском вијећу Мостара.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар