НАЈАВЉЕНО ОСТВАРЕЊЕ „ОЛУЈА“: Филм о великом српском страдању показаће шта је истина овог догађаја

Премијерно приказан тизер!

Данас се премијерно одржало екранизовање трејлера филма „Олуја“ у МТС дворани. Филм који у себи носи посебну емоцију и тежину, преноси истинита људска страдања током овог немилог историјског догађаја 1995. године.

Први човек који је видео велики значај реализације овог филма јесте Владимир Лучић, генерални директор Телеком Србије, који је и сам присуствовао на екранизацији трејлера. На конференцији за штампу Лучић је истакао велику важност овог филма за српски народ. Продуценти Владан Анђелковић и Немања Мићић захвалили су се Лучићу на препознавању ове веома важне идеје. Телеком Србија је постала велика продукцијска кућа преко Суперстара екранизује филмове високог квалитета и пушта их дистрибуира их на пет континената.

Владимир Лучић се током конференција за штампу обратио присутнима и одао почаст настрадалима током Олује.

– Захваљујем се свима, целој екипи, и редитељима и глумцима, која је радила на реализацији овог изузетно важног пројекта. Филм ће бити оно што смо очекивали. Померили смо ниво српске кинематографије када смо ушли у продукцију пре 4 године. Део средстава улажемо у филмове који ће обележити историјске догађаје. Нажалост, страдања српског народа је било доста у историји. Филм ће показати шта је истина овог историјског догађаја – закључио је Лучић.

На конференцији је био присутан и део глумачке екипе који је учествовао у овом великом пројекту. Златан Видовић, Марија Пикић и Иван Вујић су заједно са редитељем и продуцентима преносили своје искуство са снимања „Олује“.

Иван Вујић (15), млада је нада српске кинематографије и главни протагониста овог филма. Читава радња се приказује кроз очи једног детета, које је снашла велика несрећа због Олује.

Златан Вујић покушао је да објасни тежину овог филма.

– Ово је било невероватно путовање и до сада највећи глумачки изазов за мене. Свако треба да прича о ономе што га боли, а Олуја боли и болеће – истакао је Вујић.

Редитељ филма Милош Радуновић рекао је да су у филму приказане истините приче.

– Јако је тешко радити ове теме, погото јер су то истините приче, тачније 250.000 прича. Свака од тих несрећних прича је прича за себе – каже Радуновић.

Преузето са: Србија данас

 

Нема коментара

Напишите коментар