Најбољи основци из српске Херцеговине посјетили Нови Сад

Данас, 16.09.2023. године, као домаћини у име Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља са сједиштем у Новом Саду, члан Извршног одбора Видак Тодоровић и секретар удружења Марко Никчевић дочекали су и угостили у Новом Саду 50 најбољих ученика из Источне Херцеговине.

Ученици из Требиња, Љубиња, Билеће, Гацка, Невесиња и Берковића са својим наставницима и директорима школа имали су свечани пријем у Градској кући у Новом Саду, гдје их је дочекао и обратио им се Радован Ковачевић начелник Градске Управе за образовање.

Он је похвалио цјелокупну организацију и најавио још бољу сарадњу између образовних институција Републике Српске и Србије.

Домаћини су посебну захвалност исказали Дејану Стошићу, поријеклом Херцеговцу, привреднику и хуманитарцу из Смедерева који је организатор посјете дјеце из Херцеговине Србији.

За све госте из Херцеговине Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији уприличило је обилазак Новог Сада, посјету музејима и за крај ручак у чувеном етно ресторану „Бајина Колиба“ у власништву Ненада Пантића.

Oрганизатор Дејан Стошић је свим дјечацима уручио дресовe ФK „Младост“ Гат као поклон и на тај начин још једном уљепшао цјелокупни утисак боравка у Србији.

Стошић се срдачно захвалио свима који су помогли да се и овај долазак у Нови Сад памти дуго.

– Велика захвалност домаћинима испред Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији и предсједнику Др Божидару Миловићу, власнику фирме „Гат“ Дејану Слијепчевићу као и власнику етно ресторана „Бајина Колиба“ Ненаду Пантићу –  истакао је Стошић.

Извор: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар