Нове увреде промотерке „велике Албаније“: Срби су фашисти и окупатори Косова

Популарна британска певачица пореклом из Приштине Дуа Липа, која је позната по својим изразито негативним ставовима према српском народу, као и промовисању „велике Албаније“, не престаје са провокацијама на рачун Србије.

Овога пута Србе је назвала „фашистима“ и „окупаторима Косова“, наводећи да су током рата на Косову и Метохији деведесетих од њеног деде, Сеита Липе, који је у периоду од 1990. до 1995. године био директор Истроријског музеја у Приштини „тражили да фабрикује историјске чињенице, што је он одбио, због чега се нашао на мети тадашње српске власти“.

У интервјуу који је дала листу „Ролинг Стоун“, млада певачица дотакла се и политичких тема, наводећи да се њена породица са Косова и Метохије морала да се пресели након „српске окупације“.

„Мој деда с татине стране писао је књиге о свему што се дешава, након што се догодила окупација, српске снаге су тражиле да он препише историју. Одбио је и изгубио посао“, рекла је она.

На томе се није зауставила, нешто касније, путем свог Инстаграм профила поделила је најаву интервјууа, уз слику свога деде и коментар: „Наш невероватни и неустрашиви деда. Толико је напорно радио током српског фашистичког режима да напише албанску историју, како би свет могао да зна ко смо ми заиста“.

Дуа Липа је позната као неко ко снажно заговара независност Косова. Британска певачица је у неколико наврата у својим објавама истицала да „Косово није Србија“, а једном приликом отишла је и корак даље, објавивши фотографију мапе Велике Албаније, идентичну као са дрона на утакмици Србија-Албанија.

Дуа Липа није рођена на Косову. Она се родила 1995. године у Лондону, као дете албанских родитеља из Србије, који су напустили Приштину деведесетих година, преносе Новости.

Преузето са: iskra.co

Нема коментара

Напишите коментар