Одржан 8. Меморијални турнир у бућању „Милан Судар – Мишо“

Пријатељи, рођаци и чланови породице Милана Судара Мише 1. јуна окупили су се њему у част на теренима поред ресторана „Дашчара“. Као и претходних година дружење је протекло у доброј игри и евоцирању успомена на овог успјешног друштвено-политичког радника из Госпића.

Мишо иако физички није са њима, успијева да их окупи из године у годину, да повеже драге људе којима је поред љубави и поштовања према њему, заједничка и љубав према боћању.

На самом почетку присутнима се обратио Милорад Суђо Судар и позвао све присутне да минутом ћутања одају пошту прерано преминулом Миши Судару.

Прво, почасно бацања, што је био и знак да је турнир отворен извела је Мишина унука Елена.

Донатори овог дружења су Удружење Госпићана Никола Тесла и Хотел Сучевић који обезбиједи храну и пиће за све присутне.

Прво мјесто, златне медаље и прелазни пехар освојила је екипа Лика 1 у саставу Судар, Црнобрња и Контић. Они су побиједили своје земљаке резултатом 21:8

Пехар је уручила дивна Мишина унука Елена, а медаље њена мајка Меланија.

Друго мјесто освојила је Лика 2  у саставу Радановић, Вуксан и Кнежевић.

Треће мјесто освојила је екипа Буковица за коју су играли Лалић, Драгановић и Стојић.

Учествовала је и екипа Книн у саставу Горан Дебелица, Мирослав Станчевић и Дарко Радиновић. Њима је побједа изамакла јер су изгубили само са једним поеном разлике јер је крајњи резултат био 21:20 за Буковицу.

Ово дружење не би било овако успјешно да свој допринос не дају и даме. Као и претходних година показале су се као врсне домаћице и замијесиле домаће кифлице, орахњаче, колаче на чему им је мушки дио екипе изузетно захвалан. Тако да од јутра, како турнир почне сви присутни могу да се послуже и уживају у овим врсним домаћим производима.

По завршетку турнира и додјеле пехара и признања настављено је заједничко дружење.

СЈЕЋАЊЕ НА МИШУ НЕ БЛИЈЕДИ

Судар Милан Мишо је рођен 1952. године у селу Острвица, општина Госпић, у Лици, у угледној домаћинској породици од оца Илије и мајке Саве. Oсновну школу и гимназију завршио је у Госпићу. По завршетку школе запослио се у Трговачком предузећу „Височица“ у Госпићу, гдје се истакао друштвено-политичким радом. Биран је за предсједника омладине, а затим за предсједника Општинског синдикалног вијећа у Госпићу у више мандата. Био је врло активан и у Савезу извиђача васпитавајући бројне генерације младих. Мишо је био заљубљеник у спортска дружења, посебно у бућање, гдје се до краја живота дружио са својим пријатељима баш на теренима гдје се одржава овај турнир. Био је иницијатор и један од оснивача Удружења Госпићана „Никола Тесла“, желећи да се кроз рад удружења сачува од заборава традиција и обичаји родног краја. Мишо нас је напустио 17. октобра 2016. године.

Наравно, договорили су сусрет и за наредну годину, у отприлике исто вријеме.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар