Oдржан 8. Сабор Петровчана у Новом Саду

Удружење Петровчана у Новом Саду  организовало је 28. октобра 2017. године у конгресном центру  Мастер Новосадског центра, поводом славе Светог Луке, 8. Сабор Петровчана. Мото овогодишње манифестације  je био „Не заборави ко си – заједно побиједимо заборав“. У ратном вихору  многе некадашње комшије  из  Петровца постале су комшије и у новом завичају. Мада су били приморани да напусте свој родни крај, Петровчани никад нису заборавили  на своје ближње, а традицију окупљања  и завичајног дружења остварују управо преко свог удружења у Новом Саду.

Међу гостима је као и претходних година  био начелник општине  Босански Петровац  Златко Хујић.

-Увијек се радо одазивам на скупове Петровчана. Прилика је то за сусрет са пријатељима, али и упознавање нових генерација које чине њихова дјеца.Славску молитву одржао је свештеник Успенске цркве Жељко Латиновић.

-Радује ме што се сваке године видимо, а примјећујем нека нова лица.  Да Бог да да се убудуће видимо  још и више и састајемо свагда  у љубави, с благословом Божјим – навео је Жељко Латиновић.

Oвакве манифестације дорпиносе бољем разумијевању  међу народима  и потврђују културну разноликост, што је потврдио и начелник Јужнобачког  округа Милан Новаковић.

-Подржавам сваку манифестацију у којој се његује традицја,  обичаји, језик и култура. Цијеним рад овог Удружења, које цијеле године вриједно ради, а њихова активност је посебно изражена у хуманитарном аспекту – рекао је Новаковић .

Као и претходних година, награђени су најбољи студенти из Петровца. Овом скупу је присуствовао и начелник општине Дринић  Милан Грбић. За госте је био припремљен богат културно-умјентички програм , а гост вечери био је Бора Дрљача.

За овај догађај је владао велики интерес, а карте за исти могле су се набавити код Удружења жена Орхидеја из Банатског Великог Села и Удружења жена Наковчанке из Наокова.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар